Δεν έχει τέλος η λίστα με τα θύματα των απατεώνων που είχαν στήσει εταιρεία «μαϊμού» στην Αγγλία και πλούτιζαν με την υπόσχεση της επένδυσης χρημάτων.

Έπειτα από τις πέντε ήδη γνωστές περιπτώσεις που εξετάζει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και απασχολεί την Εισαγγελία, σήμερα, έγινε γνωστό ότι υπάρχει ακόμη ένας παθών.

Πρόκειται για 41χρονο Βολιώτη, ο οποίος πείστηκε από τους δράστες να καταθέσει σε λογαριασμό του εξωτερικού το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο σταδιακά οι δράστες οικειοποιήθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως η προκαταρκτική έρευνα συνεχίζεται, μετά και από εισαγγελική παραγγελία.

Τα πρώτα πέντε θύματα

Η περίπτωση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο, όταν έγινε γνωστό πως πέντε Βολιώτες έπεσαν θύματα των απατεώνων και πείστηκαν να επενδύσουν χρήματα σε εταιρία «μαϊμού» αγοροπωλησίας συναλλαγμάτων.

Ως δράστης φέρεται να είναι 37χρονος Βολιώτης, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί.

Ο δράστης κατάφερε και έπεισε τα ανυποψίαστα θύματα πως χωρίς κόπο και με λίγα χρήματα θα μπορέσουν να πολλαπλασιάσουν το επενδυόμενο ποσό που θα κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό. Μάλιστα, πείστηκαν να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς σε τραπεζικά καταστήματα στο εξωτερικό και να καταθέσουν συνολικά 74.170 ευρώ, χρήματα τα οποία σταδιακά, από 7/10/2019 έως 7/4/2020, ο δράστης ιδιοποιήθηκε προς όφελός του, αφήνοντας τα θύματά του στα «κρύα» του λουτρού.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις