Και στον δήμο Νοτίου Πηλίου έφτασε η δράση των απατεώνων που προσπαθούν τηλεφωνικά να εξαπατήσουν επιχειρηματίες, χρησιμοποιώντας ονόματα ανθρώπων γνωστό στις τοπικές κοινωνίες.

Το όνομα του αντιδημάρχου, Δημήτρη Παρρησιάδη, χρησιμοποίησε άγνωστος δράστης, στην προσπάθειά του να αποσπάσει χρήματα από δύο επιχειρηματίες της περιοχής. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Πηλίου, υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος δράστης «χτύπησε» σήμερα το πρωί σε αρτοποιό στον Λαύκο. Παριστάνοντας τον αντιδήμαρχο, ζήτησε από τον αρτοποιό να παραδίδει κάθε δεύτερη ημέρα 50 κιλά ψωμί για τις άπορες οικογένειες του Δήμου. Ζήτησε, επίσης, από τον αρτοποιό τον αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα. Ο αρτοποιός, υποψιαζόμενος ότι κάτι δεν πάει καλά, του είπε «θα τα πούμε μετά», έκλεισε το τηλέφωνο και επικοινώνησε αμέσως με τον κ. Παρρησιάδη, ο οποίος αρνήθηκε ότι είχε τηλεφωνήσει.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα αργότερα. Ο άγνωστος επικοινώνησε με ιδιοκτήτρια αρτοποιείου στην Αργαλαστή, η οποία συμφώνησε να παραδίδει ψωμί στον Δήμο και μάλιστα έδωσε τον τραπεζικό της λογαριασμό στον άγνωστο για να τις καταθέσει 950 ευρώ.

Εκείνος της τηλεφώνησε μετά από λίγο για να της πει ότι… κατά λάθος κατέθεσε 9.500 ευρώ και ζήτησε να του επιστραφεί η διαφορά. Η γυναίκα, μη γνωρίζοντας πώς να χρησιμοποιεί το web banking, ζήτησε πίστωση μίας ημέρας για να κάνει ανάληψη των χρημάτων. Στη συνέχεια, όμως, επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο για να του εξηγήσει πως ο δήμος δεν πρόκειται να χάσει τα χρήματα από εκείνη.

Σαστισμένος ο κ. Παρρησιάδης άκουσε τη γυναίκα να απολογείται και τη διαβεβαίωσε πως δεν ήταν εκείνος που επικοινώνησε μαζί της.

Μετά από τα δύο περιστατικά, ο αντιδήμαρχος υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Ασφάλεια Βόλου.

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις