Οι “πληγές” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμφανώς κακοφορμίσει . Τόσο που ούτε η αναβολή του Συνεδρίου, ούτε η πανδημία, ούτε καν ο εκλογικός συναγερμός στον οποίο έχει τεθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στάθηκαν ικανά να εκτονώσουν τα εσωκομματικά πνεύματα και να κατασιγάσουν τα “πάθη” μεταξύ κομματικών ( Π. Σκουρλέτης, Ευ. Τσακαλώτος, Ν. Φίλης, Ν. Βούτσης) και σκληρών προεδρικών ( Πολάκης, Παππάς κλπ).

Τα δυο στρατόπεδα ( διότι περί αυτού πρόκειται), διάγουν κομματικούς βίους και πορείες παράλληλες. Κοινώς, πουθενά δεν τέμνονται.

Θεριεύει ο “καυγάς”

Και αν η αναστολή των κομματικών διαδικασιών το τελευταίο δίμηνο, φάνηκε να αναβάλει τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα, βρέθηκε άλλος τρόπος να συνεχιστεί ο “διάλογος” μεταξύ των δυο (αντικρουόμενων) πλευρών και ουχί τόσο …θεσμικός: Μέσω βολών από φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

Στον πυρήνα των επιθέσεων βρέθηκε ξανά ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης: Η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν ακόμη στην διακυβέρνηση της χώρας και τρικυμιώδης και δύσκολη. Το σκοινί τεντώθηκε πολλάκις μεν, αλλά δεν έσπασε.

Το τέλος της καραντίνας ωστόσο, δεν σήμανε μόνον το τέλος της “ανακωχής” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης αλλά και της εύθραυστης εκεχειρίας στο εσωκομματικό πεδίο.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλο το προηγούμενο διάστημα, μεσούσης της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας δέχθηκε ουκ ολίγα φίλια πυρά ότι έχει στρέψει το κόμμα σε μια ήπια αντιπολίτευση που δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ να βγει από την αντιπολιτευτική “αφάνεια”. Πυρά δε, απρόσμενα κατά πολλούς, διότι προέρχονταν από την ομάδα των σκληρών προεδρικών ( έχει πάρει “προβάδισμα” ο …αψύς Παύλος Πολάκης στην υπεράσπιση αυτής της γραμμής).

Ο διχασμός και ο “πυροσβεστικός” Τσίπρας

Σκάνδαλα και αίμα στην πολιτική αρένα, γραμμή “αυριανισμού” συνοπτικώς, αυτή τη φορά δεν “πέρασαν” από την έγκριση Τσίπρα ο οποίος ανέγνωσε σωστά τις δημοκοπήσεις και το “ρεύμα” και αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι το στοίχημα του ίδιου και του κόμματός του σε αυτό το momentum είναι να πλειοδοτήσει σε …αξιοπιστία και μετριοπάθεια και όχι σε ασυνάρτητες αντιπολιτευτικές ιαχές.

Η εσωκομματική κόντρα ωστόσο έχει θεριέψει παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παραινεί τις δυο πλευρές να δείξουν “αυτοσυγκράτηση” και να μην τροφοδοτούν την εσωστρέφεια. ( Αυτό έπραξε και χθες , σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της πρώτης ( μετά από μήνες) συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι χθεσινές συστάσεις Τσίπρα θα έχουν μάλλον την ίδια τύχη με όλες τις προηγούμενες: Το ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος βαθαίνει και ο διχασμός παγιώνεται.

“Δεν γίνεται να πηγαίνουμε με δυο ψυχές” ήταν το κύριο σήμα που εξέπεμψαν χθες με παρεμβάσεις τους οι Π.Σκουρλέτης, Ευ. Τσακαλώτος, Ν. Βούτσης και Ν.Φίληςοι οποίοι έχουν αναπτύξει κοινή περπατησιά εδώ και μήνες και συνθέτουν την ομάδα όχι μόνον των “διαφωνούντων” στις επιδιώξεις Τσίπρα για ολικό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εσχάτως και των “αντιαυριανιστών” που απορρίπτουν πολακικές μεθόδους και ρητορική.

Με δεδομένο ότι στον πόλεμο χαρακωμάτων έχουν μπει “δυναμικά” και δημοσιογραφικές δυνάμεις κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, το (εσωκομματικό) μέλλον για την Κουμουνδούρου προδιαγράφεται νεφελώδες και άστατο.

Όπερ σημαίνει, καλά ξεμπερδέματα για τον πρόεδρό του.

Πηγή:capital.gr

Φωτο: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις