Σύμφωνα με νέα στοιχεία, ο γιος του ζευγαριού περίμενε στο αυτοκίνητο όσο οι άλλοι δύο στο σπίτι βασάνιζαν το ανδρόγυνο – Η 66χρονη γυναίκα μαρτύρησε στα χέρια τους

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εκδικαστεί ξανά από μηδενική βάση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης η υπόθεση της φρικτής  δολοφονίας του ζευγαριού στο Σφηνάρι Χανίων.

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να καθίσουν εκ νέου στο εδώλιο οι δύο άνδρες, οι οποίοι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχαν αθωωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων, όπως είχε ειπωθεί, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια.

Η απόφαση είχε προκαλέσει σοκ στους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν την ανατροπή.

Σοκ όμως είχε προκαλέσει και η αποκάλυψη ότι οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού κατόπιν συνεννόησης με τον γιο του 78χρονου θύματος με κίνητρο τη ληστεία και τις τραπεζικές καταθέσεις του πατέρα του.

Φέρεται μάλιστα να περίμενε στο αυτοκίνητο όσο οι άλλοι δύο ήταν μέσα στο σπίτι και βασάνιζαν το ανδρόγυνο και κυρίως την 66χρονη μητριά του, η οποία μαρτύρησε στα χέρια τους.

Ουδείς από τις δύο οικογένειες -για την άτυχη γυναίκα ήταν δεύτερος γάμος-μπορούσε να πιστέψει ότι γιος του 78χρονου επί τόσους μήνες έπαιζε θέατρο για τη διπλή τραγωδία. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για συμμετοχή σε απόπειρα ληστείας και δεν είχε ασκήσει έφεση σε αντίθεση με τους άλλους δύο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 66χρονης, κ. Ανδρέας Βροντάκης, μιλώντας στην «Π» επισήμανε ότι «μόλις καθαρογράφηκε η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου (6-1, είχε μειοψηφήσει ένας ένορκος) κάναμε μία αίτηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και  εκείνος έκρινε ότι θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση κατά της αποφάσεως αυτής.

Πράγματι ασκήθηκε αναίρεση, στις 3 Ιουλίου, και περιμένουμε να κινηθεί η διαδικασία στον Άρειο Πάγο για να κριθεί το νομικό μέρος της υπόθεσης, ότι κακώς ή καλώς τα στοιχεία κρίθηκαν ελλιπή και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν μπόρεσε να οδηγηθεί σε καταδικαστική απόφαση».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η υπόθεση θα παραπεμφθεί τελικά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης για να εκδικαστεί από την αρχή. Όπως υποστηρίζει,  «υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν ομολογίες που περιγράφουν με λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν».

Πηγή: Πατρίς Ηρακλείου

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις