Και μέσα στον ορυμαγδό του κορονοιού, ξέσπασαν και αντιδράσεις στην Αλβανία  για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, από τα 6 ναυτικά μίλια στα 12, ως επί το πλείστον από πολιτικούς χώρους, ΜΜΕ και προσωπικότητες.

Οι Αλβανοί επικαλούνται την αντίστοιχη ελληνο-ιταλική συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ των δύο χωρών, η οποία υπογράφτηκε, χωρίς προηγουμένως να έχει επεκτείνει τα χωρικά ύδατά της η Ελλάδα.

Το σημαντικό φιλοτουρκικό λόμπυ, το οποίο υπάρχει στην Αλβανία, ενδιαφέρεται να οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι ελληνο-αλβανικές συνομιλίες.

Η Άγκυρα, σαμπόταρε τις συμφωνίες, τόσο επειδή επεδίωκε να διατηρηθούν ανοικτά τα προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας, όσο και να μην προχωρήσουν διευθετήσεις, ειδικά για τις θαλάσσιες περιοχές

Και δεν πρόκειται για τάση που υπάρχει μόνον στην αντιπολίτευση, αλλά και στο κυβερνών κόμμα, κ.ο.κ.

Και όλα αυτά 15 μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη στα Τίρανα, του Ελληνα ΥΠΕΞ κ Δένδια, η οποία είχε χαρακτηριστεί επιτυχής, με τον ίδιο να δηλώνει, «Αυτό που είναι ο κοινός μας στόχος είναι ένα ειρηνικό μέλλον με ευημερία για όλους. Αυτή την κοινή μας προσπάθεια υπηρετεί η παρουσία μας σήμερα στα Τίρανα»,

Δύσκολοι καιροί για τον Έλληνα ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις