Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καταγγέλλει την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη για ολιγωρία στην παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζομένους έναντι του νέου κορωνοϊού . Οι εργαζόμενοι καταθέτουν ερωτήματα στην Αντιπεριφερειάρχη και συγκεκριμένα:

«Γιατί δεν προβλέψατε την επαρκή προμήθεια σε μάσκες για όλους τους εργαζομένους των ΠΕΜΣ; Αν και απ’ τις 19/3/20 δεσμεύτηκε ποσό 5000€ για την προμήθεια μασκών προστασίας έναντι της διασποράς από τον κορωνοϊό, ωστόσο από τα αναρτηθέντα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στοιχεία, διαπιστώνεται ότι προβήκατε στην αγορά μόνον 200 μασκών συνολικού κόστους 180,2€ .

Διακόσιες μάσκες για 210 συναδέλφους και με τις οδηγίες των ειδικών (ιατρών εργασίας κ.λπ.) να μιλούν για αλλαγή της μάσκας ανά 4ωρο εργασίας, δηλ. τουλάχιστον 2 ανά υπάλληλο ημερησίως. Χιλιάδες θα έπρεπε να είναι οι μάσκες (μίας χρήσης) στη διάθεση των συναδέλφων και όχι 200.

Γιατί υποχρεώνετε τους συναδέλφους να φέρνουν μάσκα από το σπίτι τους, όταν εδώ και δύο μήνες παραμένει αδιάθετο ποσό ύψους 4819,8€, αν κι εγκεκριμένο και δεσμευμένο για αυτό τον σκοπό; Αποφασίσατε αφ’ εαυτού σας την περιστολή στη δαπάνη προστασίας της υγείας κι ασφάλειας των εργαζομένων σας; Με άλλα λόγια, κάνετε οικονομία, παίζοντας με την υγεία των συναδέλφων μας», είναι οι ερωτήσεις που απευθύνονται στην Αντιπεριφερειάρχη.
e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις