Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μας μετά το 2ήμερο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσεσκοπός είναι να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος…Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην περιοχή και θα συζητήσουμε στο επόμενο Συμβούλιο (Σεπτέμβριο) εάν χρειαστεί να λάβουμε περαιτέρω μέτρα κατά της Άγκυρας, σε περίπτωση που δεν σημειωθεί πρόοδος.

 

Παρά τις επιδιώξεις της Αθήνας λοιπόν, οι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν να επεξεργαστούν περαιτέρω τις επιλογές σε σχέση με το ενδεχόμενο κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, και να παραπέμψουν… στη Σύνοδο του Σεπτεμβρίου.

 

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ  Νίκος Δένδιας όμως, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του 2ήμερου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνοντας Η Ελλάδα κέρδισε την ομόθυμη συμπαράσταση όλων των εταίρων της. … υπήρξε ένα σαφές κλίμα. Αυτό το σαφές κλίμα ήταν απολύτως υποστηρικτικό για τη χώρα…

 

Για ακόμη μια φορά λοιπόν,  κερδίσαμε τσάι και συμπάθεια από τους, κατά τα άλλα, εταίρους μας,  και ο Έλληνας ΥΠΕΞ δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τι τον χτύπησε, αφού όλα τα βρίσκει καλώς καμωμένα!

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις