Από εχθές η Τουρκία έκανε πράξη τα όσα είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της Recep Tayyip Erdoğan .

Έστειλε το ερευνητικό σκάφος της Oruc Reis και εισήλθε εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε βάθος 60 ναυτικών μιλίων και ξεκίνησε έρευνες , αδιαφορώντας για το ελληνικό τελεσίγραφο,  καθώς και τις «ηχηρές» δηλώσεις των πολιτικών μας της κυβέρνησης, συνοδευόμενο από  πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία και δύο υποβρύχια κλάσης Preveze.

 

Μπαίνοντας 60 μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας,  το Oruc Reis  άπλωσε καλώδια, έχει κάνει, δηλαδή, παρέαση καλωδίων και έχει ξεκινήσει σεισμικές έρευνες.

Κοντά στην περιοχή βρίσκεται αριθμός ελληνικών πολεμικών πλοίων,  τα οποία απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις και εκπέμπουν από τον ασύρματό τους ανά 15 λεπτά το ίδιο μήνυμα, με το οποίο λένε στο πλήρωμα και τον κυβερνήτη του Oruc Reis,  ότι «βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα» και τον καλούν να απομακρυνθεί από την περιοχή.

 

 

Σε ένα ανθολόγιο των ηχηρών δηλώσεων του ΥΠ.ΕΞ κ Δένδια, του ΑΝ.ΥΠ.ΕΞ κ Βαρβιτσιώτη, αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ Φλώρου, βλέπουμε τις Ελληνικές «ηχηρές» δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων,  πριν ο Recep Tayyip Erdoğan, υλοποιήσει τις ανακοινώσεις του, αδιαφορώντας γι αυτές…

 

 

 

ΥΠ.ΕΞ Δένδιας 

Στην Τυνησία τη Δευτέρα ο Δένδιας για Λιβύη, Αν. Μεσόγειο και ...

19.7.2020

«Η Ελλάδα το απεύχεται. Επιθυμούμε δίπλα μας μια Τουρκία ευημερούσα. Η υπεράσπιση, όμως, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν είναι προς διαπραγμάτευση, είναι η συνταγματική μας επιταγή».

https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/574628/ixiro-minyma-dendia-se-toyrkia

 

3.8.2020

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό το καθεστώς απειλών

http://www.enikonomia.gr/timeliness/237490,minyma-dendia-stin-tourkia-dialogos-den-borei-na-diexachthei-ypo-.html

 

ΑΝ.ΥΠ.ΕΞ Βαρβιτσιώτης 

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν χρησιμοποίει αθώους για να εκβιάσει την ...

22.7.2020

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

https://www.capital.gr/epikairotita/3469751/barbitsiotis-etoimi-i-ellada-gia-ola-ta-senaria

 

 

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος

Η εικόνα μιλάει μόνη της- “Πλάκα” τα παράσημα του νέου Α/ΓΕΕΘΑ ...

22.7.2020

«Διαχωρίζονται οι τρεις διαστάσεις: Ξηρά, θάλασσα και αέρας, στις οποίες φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε αν και όποτε απαιτηθεί. Ευχόμεθα να μην απαιτηθεί, διότι οι Τούρκοι είναι ορθολογικοί και σκέφτονται καλά και η προετοιμασία μας και η προς πόλεμο προπαρασκευή αποτελεί το εχέγγυο της μη πραγματοποίησης πολέμου. Και αυτό προσπαθούμε»

https://www.tanea.gr/2020/07/21/greece/floros-pros-tourkia-tha-kyriarxisoume-se-ksira-thalassa-aera-an-kai-opote-apaitithei/

 

31.5.2020

“είμαστε έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει”.

https://www.tovima.gr/2020/05/31/politics/ixiro-minyma-florou-stin-tourkia-etoimoi-na-syntripsoume-opoion-mas-ypotimisei/

 

19.6.2020

Αυστηρή προειδοποίηση προς όποιον επιβουλεύεται την ελληνική κυριαρχία απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέλυσε σε δημοσιογράφους πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. «Αν συμβούν τέτοια πράγματα, η Ελλάδα θα εξασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, υπάρχει δέσμη μέτρων κλιμακούμενη»

https://www.ethnos.gr/politiki/111373_arhigos-geetha-prota-tha-kapsoyme-kai-meta-tha-rotisoyme-opoion-patisei-elliniko

 

Και ξαφνικά η κυβέρνηση που ως τώρα «εξέπεμπε» «ηχηρές» δηλώσεις,  άλλαξε αφήγημα και σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ,  ισχυρίζεται ότι «Το Oruc Reis  άπλωσε καλώδια αλλά δεν διεξάγει έρευνες λόγω του θορύβου που προκαλείται στην περιοχή από τη μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων το πλήρωμα του Oruc Reis δεν μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες».

 

Προφανώς τα καλώδια τα άπλωσε για μπουγάδα…

 

Και εδώ θυμόμαστε το Ελληνικό ρητό… «Καλύτερα να τρως παρά να μιλάς!»

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις