Τον Ιανουάριο του 2020 Τούρκοι hackers επιτέθηκαν επιτυχώς σε δεκάδες κυβερνητικές – κρατικές ιστοσελίδες, https://www.tovima.gr/2020/01/23/society/ektos-leitourgias-kyvernitikes-istoselides-apo-maziki-epithesi-xaker/  μεταξύ των οποίων του πρωθυπουργού,  της Ε.Υ.Π, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών και του Χρηματιστηρίου, οι οποίες «έπεσαν» για περίπου μιάμιση ώρα.

Η καθ ύλην αρμόδια υπηρεσία CERT της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  πιάστηκε στον ύπνο, αφού πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την Τουρκική κυβερνοεπίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν κρατικές-κυβερνητικές ιστοσελίδες,  μεταξύ των οποίων και… η δική της.

 

Αυτά έγιναν τον Ιανουάριο…

 

Τον Ιούνιο πηχυαίοι τίτλοι στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μας ενημέρωναν όλους, ότι εισάγεται  «Νέο αίµα» στον ελληνικό κυβερνοστρατό: Με 80 χάκερ στελεχώνεται η ΕΥΠ!  Όπως αποκάλυπτε μάλιστα το «Έθνος της Κυριακής», https://www.ethnos.gr/politiki/110338_neo-aima-ston-elliniko-kybernostrato-me-80-haker-stelehonetai-i-eyp οι πρόσφατες τουρκικές διαδικτυακές επιθέσεις επέσπευσαν τη διαδικασία προσλήψεων, 80 νέων πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών οι οποίοι θα πέσουν στη μάχη για την κυβερνοασφάλεια της χώρας!!! Πρόκειται για… τζίνιους πράκτορες, µε πολυσέλιδο βιογραφικό στον τοµέα της Πληροφορικής.

 

Το θέμα είναι,  ότι οι «τζίνιους πράκτορες»  που προσλήφθηκαν τον Ιούνιο του 2020 στην Ε.Υ.Π,  με ειδική αποστολή τη θωράκιση των κρατικών οργανισμών και κυβερνητικών υπηρεσιών από κυβερνοεπιθέσεις,  δεν είναι προφανώς και τόσο τζίνιους, αφού οι επιθέσεις Τούρκων hackers συνεχίζονται – ακόμη και 3 μήνες μετά την πρόσληψή τους –  με την σημερινή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος https://www.ethnos.gr/ellada/122482_epithesi-toyrkon-haker-stin-selida-toy-ypoyrgeioy-periballontos και πριν 1 μήνα στην Περιφέρεια αν. Μακεδονίας – Θράκης https://www.ethnos.gr/ellada/120036_epithesi-toyrkon-hakers-stin-selida-tis-perifereias-makedonias-thrakis !

 

Και όλος αυτός ο τραγέλαφος μας θυμίζει τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο…

Των πρακτόρων η σχολή είναι επίσημη πολύ…

 

Πηγή φωτό:pexels.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις