Πώς πήρε η υπόθεση το δρόμο της Δικαιοσύνης και ποιο το σκεπτικό των δικαστών
Τις φωτογραφίες των εγγονιών της πρέπει να σβήσει από το Facebook και το Pinterest ηλικιωμένη στην Ολλανδία, καθώς τις κοινοποίησε χωρίς να πάρει την άδεια των γονιών τους, σύμφωνα με απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου.

Η έντονη διαφωνία της γιαγιάς με την κόρη της και μητέρα των παιδιών για το θέμα, σύμφωνα με το BBC, έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια. Η έδρα αποφάνθηκε ότι το ζήτημα υπάγεται στη δικαιοδοσία του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η γιαγιά των παιδιών αρνήθηκε να διαγράψει τις φωτογραφίες των εγγονιών της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά από διαρκείς αιτήσεις της μητέρας, με αποτέλεσμα οι γονείς να στραφούν στη δικαστική οδό.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου

Παρότι ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ δεν καλύπτει «καθαρά προσωπικές» υποθέσεις, το δικαστήριο τελικώς αποφάσισε ότι το ζήτημα ξεφεύγει του «στενού οικογενειακού περιβάλλοντος», καθώς οι φωτογραφίες, με την κοινοποίησή τους στο διαδίκτυο, γίνονται αμέσως διαθέσιμες σε πλήθος χρηστών.

Επομένως, η γυναίκα οφείλει να κατεβάσει τις φωτογραφίες από τις σελίδες, αλλιώς θα πρέπει να πληρώνει ημερησίως το ποσό των 50 ευρώ για κάθε ημέρα που οι φωτογραφίες θα παραμένουν αναρτημένες.

Το πρόστιμο να μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.000 ευρώ.

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις