Στο φως το σκάνδαλο για την αυθαίρετη,  παράτυπη και χαριστική ανάθεση έργου από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε εταιρείες του κ. Πολυχρονόπουλου

Στο φαντασμαγορικό φόντο των αποκαλύψεων για τις κομπίνες του «White House», της «White Porscha» και των ευνοούμενων παρατρεχάμενων, στην επιφάνεια έρχεται ένα ακόμη σκάνδαλο. Πρόκειται για την αυθαίρετη, εντελώς παράτυπη και χαριστική ανάθεση έργου, από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) σε εταιρείες του κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλου.

Πιθανότατα κατόπιν άνωθεν «παραίνεσης» -εφόσον ο κ. Πολυχρονόπουλος διατηρούσε άριστες σχέσεις με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ– η σύμπραξη των εταιρειών «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ» και «Αρση ΑΕ» ανέλαβε τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων από τα πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι του Ηρακλείου. Και ήταν τέτοια η πρεμούρα της διοίκησης του ΟΛΗ να δώσει το έργο στον κ. Πολυχρονόπουλο, ώστε η σύμβαση υπογράφηκε στις 19 Ιουνίου 2019, δηλαδή μερικές μόνο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές και την διαφαινόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

…και τώρα αρχίζει το πάρτι

Η νυν διοίκηση του ΟΛΗ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Βαρδαβά και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη φέρεται αποφασισμένη να ανοίξει τον όζοντα φάκελο των αποβλήτων. Στη σωρεία των παρατυπιών γύρω από τη σύμβαση, ξεχωρίζουν η πλήρης αντίθεση του ΤΑΙΠΕΔ (μοναδικού μετόχου του ΟΛΗ) και η απουσία έγκρισης εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας των τελών που εισπράττει ο ανάδοχος του έργου.

papadakis-vardavas
Οι κ.κ. Ιωάννης Βαρδαβάς και Μηνάς Παπαδάκης

Ο κ. Βαρδαβάς έχει ήδη συγκαλέσει δύο διοικητικά συμβούλια για το ζήτημα. Προσκάλεσε, μάλιστα, όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του προηγούμενου προέδρου, κ. Απόλλωνα Φιλιππή μαζί με τους δικηγόρους οι οποίοι είχαν κρίνει νόμιμη της σύμβαση με τον κ. Πολυχρονόπουλο. Ομως ουδείς εξ αυτών εμφανίστηκε. Επειδή όμως τα ΔΣ συγκλήθηκαν κανονικά και κάποιο μέλος δεν δίστασε να ομολογήσει, απερίφραστα, ότι «ήταν εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υπογραφεί η σύμβαση, παρά τις σοβαρές ελλείψεις».

filipis
Ο κ. Απόλλωνας Φιλιππής
πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις