«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά απαραίτητη δεδομένης της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από την πανδημία»

Ένα γκραν πρι που πέρασε από… χίλια κύματα, οδηγήθηκε τελικά στην οριστική του ματαίωση. Ο λόγος για τον αγώνα στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 στο Βιετνάμ, που θεωρητικά θα έκανε φέτος ντεμπούτο, ωστόσο αυτό μεταφέρεται τουλάχιστον για επόμενη χρονιά.

Ο λόγος για αυτήν την εξέλιξη έχει να κάνει με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Την είδηση έδωσε στην δημοσιότητα η αρμόδια Ομοσπονδία της χώρας, που επιθυμούσε διακαώς να διοργανώσει αγώνα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά τα σχέδιά της πήγαν πίσω.

Η υγειονομική κρίση στο Βιετνάμ είναι τέτοια (περισσότερα από 1.110 κρούσματα και 35 νεκροί ανά ημέρα), που οι αρμόδιες Αρχές αναγκάστηκαν να λάβουν αυτό το πολύ δραστικό μέτρο: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά απαραίτητη δεδομένης της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από την πανδημία», δήλωσαν οι διοργανωτές.

Κατά συνέπεια, το ημερολόγιο για το 2020 στη Formula 1 περιλαμβάνει 17 γκραν πρι, εκ των οποίων έχουν ήδη διεξαχθεί τα 11, με τελευταίο χρονικά στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις