Εντυπωσίασε ο υπουργός της κυβέρνησης Μαυρουδής Βορίδης,  με τις γνωστές ως τώρα αντισημιτικές θέσεις του, όταν εχθές έλαβε θέση υπέρ της πολιτικής του Ισραήλ, εξηγώντας πως είναι κράτος που «αμύνεται στις επιθέσεις ακραίας και βίαιης τρομοκρατίας».

 

Και αυτό κόντρα σε άρθρο της Jerusalem Post η οποία επικαλείται και τη Haaretz, η οποία ανάφερε τον Ιούλιο του 2019: Το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον Βορίδη επειδή «έχει ιστορικό αντισημιτικών δράσεων και ανακοινώσεων». όπως ανέφερε ανώτατο διπλωματικό στέλεχος στη Jerusalem Post. Επιπλέον στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος  για το παρελθόν των αρνητών του Ολοκαυτώματος στη χώρα μας, στον αντισημιτισμό, τη ξενοφοβία και τις σωματικές απειλές σε οικογένειες Εβραίων στο παρελθόν.

Τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: “Ο Βορίδης θεωρείται ως μία από αυτές τις φωνές”.

Jerusalem Post: Το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον Βορίδη

Για τη στροφή αυτή του πολιτικού ανδρός, και στην αλλαγή των μέχρι τώρα γνωστών θέσεών του,  μόνο ο ίδιος μπορεί να δώσει εξήγηση.

Εμείς να υποθέσουμε πως δεν θα μπορούσε, διαφορετικά, να συνεργαστεί με τον ομόλογό του,  του Ισραήλ, οπότε αναγκάστηκε να «στρίψει» με τη δήλωσή του αυτή.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις