Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε και σε όσους τον κατηγόρησαν αναφορικά για τις δηλώσεις του περί ανοίγματος του λιανεμπορίου σε ζώνες λίγο πριν τις ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Εγώ όταν ρωτήθηκα χτες είπα ότι πρώτο μας μέλημα είναι να μην έρθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα της πανδημίας. Αφού αποφύγουμε το τρίτο κύμα θα δούμε όλα τα άλλα θέματα, και το άνοιγμα σε ζώνες είναι ένα πιθανό σενάριο. Ήξερα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά. Δε γινόταν να το ανακοινώσουμε νωρίτερα γιατί θα έβγαιναν όλοι στους δρόμους. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Τα έχουμε πάει πολύ καλά σε πρωτοφανείς συνθήκες», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Επιπλέον, ο κ Γεωργιάδης ανέφερε πως είναι θετικά τα στοιχεία που προέκυψαν από το click away στην αγορά κατά την περίοδο των εορτών,  παρά τις διαφορετικές απόψεις εμπορικών συλλόγων ανά την Ελλάδα που βλέπουν τα καταστήματα λιανικής καθημερινά να βάζουν λουκέτο.

Σύμφωνα με τον υπουργό που τα βρίσκει όλα τέλεια, «Με το click away κάποια καταστήματα πήγαν πολύ καλά, όπως τα παιχνίδια, αυτά που είχαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και είδη δώρων. Τα συνοικιακά καταστήματα ρούχων πήγαν αρκετά καλά. Οι παραδοσιακοί εμπορικοί δρόμοι δεν δούλεψαν καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στα καταστήματα της γειτονιάς τους. Οι μεγάλες αλυσίδες ρούχων δεν έκαναν παράδοση εκτός. Το click away έσωσε τη χριστουγεννιάτικη αγορά, παρά τη γκρίνια. Έχουμε και σχέδιο και πρόγραμμα και γνώση του πώς πηγαίνουμε».

photo:youtube.com

 

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις