Ο εκπρόσωπος του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, κατηγορεί τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ, αλλά και τους άλλους επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, ότι γνώριζαν τις δυσκολίες τις πτήσεις ωστόσο πίεσαν για να γίνει κανονικά η πτήση !

Στις 26 Ιανουαρίου ο κόσμος του αθλητισμού πάγωσε στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ μετά την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον ίδιο, την κόρη του Τζιάνα και άλλους 7 επιβάτες στην ακαδημία που είχε ο πρώην άσος των Λέικερς.

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει τα άσχημα μαντάτα και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει το γιατί ο πιλότος Άρα Τζόρτζ Ζομπαγιάν είχε αποφασίσει να σηκώσει το ελικόπτερο παρά την πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στο Λος Άντζελες εκείνη τη μέρα.

Τον Φεβρουάριο η Βανέσσα Μπράιαντ, σύζυγος του Κόμπι, κατέθεσε μήνυση ενντίον της εταιρίας Island Express, στην οποία ανήκε το ελικόπτερο. Στη μήνυση της η χήρα του Κόμπι κατηγορούσε την εταιρία ότι επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η πτήση παρά τις κάκιστες καιρικές συνθήκες, που οδήγησαν εν τέλει στη λανθασμένη εκτίμηση και στις λάθος αποφάσεις τον πιλότο με τραγικό αποτέλεσμα την πτώση του ελικοπτέρου (το οποίο φέρεται να μην ήταν πιστοποιημένο για να πετάξει με τέτοιο καιρό).

Ωστόσο πραγματικό σοκ προκαλεί η απάντηση της εταιρίας στους ισχυρισμούς της οικογένειας Μπράϊαντ.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα TMZ.com (ήταν η πρώτη που μετέδωσε την τραγική είδηση) ο δικηγόρος της Island Express αναφέρει στην απάντηση του ότι: «… οι όποιες ζημιές, προκλήθηκαν άμεσα από την αμέλεια ή υπαιτιότητα των επιβατών, συμπεριλαμβανομένης και της γνώσης τους με τους σχετικούς κινδύνους της συγκεκριμένης πτήσης».

Στο TMZ αναρρωτιούνται ποια ευθύνη μπορεί να είχαν οι επιβάτες ή τι ακριβώς αμέλησαν να κάνουν, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η η προσεκτικά διατυπωμένη νομική απάντηση δείχνει πως η εταιρία στη δίκη θα ισχυριστεί ότι ο πιλότος πιέστηκε για να γίνει η πτήση από τον Κόμπι.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις