Έξαρση της πανδημίας στο Ισραήλ – 1.828 κρούσματα και πέντε θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.828 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνουν έτσι τους 44.188.

Αυτός ήταν ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα από τον Φεβρουάριο, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα. Το θλιβερό ρεκόρ (1.962) μολύνσεων σε 24 ώρες σημειώθηκε μόλις δύο ημέρες νωρίτερα.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε σε 376 από 371, ενώ ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 204 από 183 επί συνόλου 556 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και κλινικές.

Μια από τις συνέπειες της κλιμάκωσης της υγειονομικής κρίσης – αλλά και των διαφωνιών στους κόλπους της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου – είναι η αναβολή των σχεδίων για την προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Οχθης και της κοιλάδας του Ιορδάνη, σύμφωνα με ισραηλινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ισραηλινός υπουργός δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως παρότι ο Νετανιάχου και ο κεντρώος εταίρος του Μπένι Γκαντς, υπουργός Aμυνας, είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν στην προσάρτηση από την 1η Ιουλίου, οι συζητήσεις για το σχέδιο αυτό στο υπουργικό συμβούλιο πρακτικά βρίσκεται κοντά «στο μηδέν».

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις