Τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησαν σε αμφιλεγόμενες δηλώσεις σχετικά με τον κορωνοϊό. 

Αντί συγνώμης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις δηλώσεις και τα πανηγύρια των στελεχών του είπε ότι «όσες και να έχουμε ΜΕΘ δε θα φτάνουνε» και τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ που «δεν προτρέπει τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα». 

«Κάνατε μία αναφορά σε συναισθήματα. Μιλήσατε για υπερηφάνεια, για πανηγύρια υπουργών. Είμαστε πολύ θλιμμένοι, στεναχωρημένοι που συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους. Αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με σεμνότητα, ταπεινότητα, εγκράτεια, αυτοκριτική, όποτε είναι επιβεβλημένη, και διαρκή επιθυμία να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα καταθέσω ολόκληρη τη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη. Είναι ανέντιμο και άδικο αυτό που κάνετε. Ο κ. Γεραπετρίτης είπε κάτι που έχω πει και εγώ» είπε ο πρωθυπουργός, σε πλήρη ταύτιση με τον υπουργό Επικρατείας της ΝΔ.

«Οι ΜΕΘ είναι η τελευταία γραμμή άμυνας και αν δεν προνοήσουμε ώστε να πνίξουμε την διασπορά του ιού με τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε πάρει όσες ΜΕΘ και να έχουμε δε θα φτάνουν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός .

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει πει  «μία κουβέντα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων» και μάλιστα κατηγόρησε το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ενθαρρύνει «τους πολίτες να κυκλοφορούν λιγότερο, να τηρούν τα μέτρα και να αποφεύγουν συναθροίσεις».

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις