Η αλήθεια είναι πως από την ημέρα που άλλαξε η κυβέρνηση και ανάλαβε τα ηνία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  και ανέθεσε το υπουργείο προστασίας του πολίτη στον έμπειρο Μιχάλη Χρυσοχοιδη, οι αστυνομικοί πίστεψαν… πως βγήκαν από την αφάνεια που τους είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5 χρόνια.

Επιτέλους, σκεφτήκαν, δικαιωνόμαστε! Θα μας δώσουν και το «επικίνδυνο και ανθυγιεινό» που τόσα χρόνια προσπαθούμε.

Άρχισαν λοιπόν τα παρατράγουδα με τα Εξάρχεια….

Έφοδος των ΜΑΤ στο Βοξ στα Εξάρχεια – Ένας τραυματίας, επτά προσαγωγές [βίντεο]το Κουκάκι….

Ηχητικό ντοκουμέντο- Δημήτρης Ινδαρες: “Το δέσιμο είναι ταπείνωση γιατί κανείς δεν σας αντιστάθηκε”(vid) | Anatropi News

Δημήτρης Ινδαρές: Ποιος πραγματικά ο σκηνοθέτης στο Κουκάκι. Γιατί έξαλλος, τι έκαναν οι γιοί τουτη Λέσβο…

Χάος στη Λέσβο: Πολίτες με όπλα κατά αστυνομικών! Δύο τραυματίες από σκάγια [εικόνες & βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.grΧίος: Κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν αστυνομικοί | ΈθνοςΜΑΤ Λέσβος: Κάτοικος πυροβολεί με καραμπίνα τέσσερις φορές | Alphafreepress.grμε άφαντο τον υπουργό να τους καλύψει… Εκεί κατάλαβαν και ένιωσαν το «άδειασμα»,  για πρώτη φορά!

Ευτυχώς που βγήκε ο Έβρος και «ξέπλυνε» τα όσα είχαν συμβεί μέχρι εκείνη τη στιγμή και… τότε εμφανίστηκε και ο υπουργός για να πάρει τα εύσημα. Ο υπουργός που πρωτοτύπησε, στέλνοντας στους αστυνομικούς ευχαριστήριο sms, στο προσωπικό κινητό του κάθε αστυνομικού.

Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές (vids) | Plus: Κοινωνία | gazzetta.gr

Και πάλι αναθάρρησαν οι αστυνομικοί, πως τελικά θα πάρουν το «επικίνδυνο και ανθυγιεινό», αφού ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος πολιτικός, ΠΟΤΕ, δεν τους είχε στείλει sms.

Πέρασαν 12 μήνες με κυβέρνηση ΝΔ και όχι «επικίνδυνο και ανθυγιεινό» δεν έβλεπαν, αλλά ούτε καν το οικονομικό επίδομα που η κυβέρνηση έδωσε στις ένοπλες δυνάμεις.

 

Οι αρχισυνδικαλιστές αστυνομικοί  έσπευσαν να στηρίξουν τον πρωθυπουργό – ο οποίος στις 17 Μαρτίου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «δεν αρκεί ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω» δεσμευόμενος ότι «θα μεριμνήσει προσωπικά για αυτό»και δήλωναν σε συνεντεύξεις τους δημόσια, πως…δεν μπορεί…αφού ο πρωθυπουργός μας το υποσχέθηκε θα το πάρουμε.

Όλοι οι αστυνομικοί περίμεναν τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ώστε να τηρήσει τη δέσμευσή του πως,θα μεριμνήσει προσωπικά ο ίδιος”,  πιστεύοντας σύμφωνα και με διαρροές της Κατεχάκη,  πως στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε την αναγνώριση,  του «επικίνδυνου και ανθυγιεινού» του επαγγέλματος του αστυνομικού.

Μάταια… Η αναγνώριση» της πολιτείας, στις προσπάθειες των ένστολων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια του πολίτη και ακόμα περισσότερο τώρα την περίοδο της πανδημίας ήταν ένα (ακόμη) ευχαριστώ,  διά των χειλέων του πρωθυπουργού της χώρας, από το βήμα της ΔΕΘ !

 

Τελικά πρέπει να έχεις «μαγικές ικανότητες» για να καταφέρνεις να «δουλεύεις» επί 14 μήνες 50.000 αστυνομικούς και να τους κάνεις να υπερπροσπαθούν, στέλνοντάς τους νηστικούς να επιχειρήσουν,  λέγοντάς τους μερικά ευχαριστώ,

Διοικητική μέριμνα για τους αστυνομικούς στη Λέσβο: ένα σάντουιτς! - PolicePress.grκαι στέλνοντάς τους ένα sms με κόστος 0,26/sms

Πώς σχολίασαν οι αστυνομικοί το sms του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη | HuffPost Greece

 

Αν δεν αντιληφθούν οι αστυνομικοί πως πρέπει να προβάλουν, διεκδικούν και προασπίζουν τα δικαιώματά τους, και όχι να ικανοποιούνται με ένα ευχαριστώ και υποσχέσεις, ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση και ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν θα τους πάρει ΠΟΤΕ σοβαρά, θα τους αντιμετωπίζουν ως “αριθμούς” και “αναλώσιμους”,  και οι ίδιοι θα συνεχίσουν να είναι επαίτες.

Νόμιμοι τρόποι αντίδρασης υπάρχουν, και συζητιούνται από όλους κατ ιδίαν. Ας τολμήσουν λοιπόν να διεκδικήσουν το αυτονόητο, με νόμιμο πάντα τρόπο, με πιστή τήρηση των αστυνομικών διατάξεων και εφαρμογή των νόμων του κράτους,  και τότε οι της κυβέρνησης, όταν αντιληφθούν πως «η αστυνομία που έχουν φτιάξει»  δεν «δουλεύει» και η λειτουργία της στηρίζεται στο φιλότιμο ορισμένων αστυνομικών, θα αναγκαστούν να διακόψουν το «δούλεμα» και να  τους πάρουν (επιτέλους) στα σοβαρά!

Και η κοινωνία θα είναι δίπλα τους – επειδή η συγκεκριμένη διεκδίκηση είναι και δίκαιη και νόμιμη-  και όχι απέναντι που τους θέλουν πάντα!

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις