Μόνοι στην 1η θέση οι ερυθρόλευκοι

Με ωραίο γκολ του Φορτούνη στο 21′, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και είναι στο +3 από τον Άρη.

Από τα πρώτα λεπτά οι ερυθρόλευκοι έδειξαν την πρόθεσή τους να πιέσουν ψηλά δυσκολεύοντας πολύ τους πράσινους στο να κρατήσουν μπάλα και να την κυκλοφορήσουν. Οι γηπεδούχοι ήταν συνεχώς στην επίθεση και από το 21′ ήταν και μπροστά στο σκορ, αφού ο Φορτούνης με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Διούδη, μετά την απόκρουση του στην κοντινή προβολή του Μασούρα (1-0).

Οι Πειραιώτες ήλεγχαν σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι απέναντι σε έναν κακό Παναθηναϊκό, ο οποίος σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε μόνο μία ευκαιρία, αλλά καλή, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Κουρμπέλη στο 33′ μετά την εκτέλεση κόρνερ. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι πράσινοι προσπάθησαν να ανέβουν, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει ρίξει ταχύτητα μετά το ημίωρο, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο.

Αυτό θα άλλαζε στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο οι πράσινοι μπήκαν καλύτερα απ’ ό,τι στο πρώτο, ενώ οι ερυθρόλευκοι, από την άλλη πλευρά, έδιναν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 56′ με την κεφαλιά του Μαουρίσιο και είχε μεγάλη ευκαιρία τρία λεπτά μετά με την προβολή του Χατζηγιοβάνη που απέκρουσε με το πόδι ο Σα, κρατώντας το 1-0.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και το πίστευε ότι μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, η οποία όντως θα ήταν γεγονός στο 77′, αν ο Μακέντα δεν κατάφερνε -γιατί με κατόρθωμα έμοιαζε- να αστοχήσει στο 77′ προ κενής εστίας, μετά τη σέντρα του Ζαγαρίτη… Ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν είχε λύσεις για την επίθεση λόγω των απουσιών των Ελ Αραμπί-Χασάν-Βαλμπουενά, έπαιζε για να κρατήσει το σκορ και τα κατάφερε, έστω με άγχος, αφού στο δεύτερο 45λεπτο ήταν σταθερά σε θέση άμυνας.

Οπως και να έχει, οι ερυθρόλευκοι πήραν τους τρεις βαθμούς και είναι, με ματς περισσότερο, στην 1η θέση και στο +3 από τον Άρη, ενώ ο Παναθηναϊκός, για τον οποίο το δεύτερο ημίχρονο ήταν μάλλον το καλύτερο φετινό του, έμεινε στους 9 βαθμούς και στην 9η θέση.

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (77′ Πέπε), Ραντζέλοβιτς (66′ Σουντανί), Φορτούνης (86′ Ανδρούτσος), Μασούρας (86′ Λοβέρα).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ζαγαρίτης, Σάντσες, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46′ Αλεξανδρόπουλος), Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Χουανκάρ (46′ Σαβιέρ, 91′ Μολό), Χατζηγιοβάνης (64′ Βιγιαφάνιες), Καρλίτος, Μακέντα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις