Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας καταγγέλλουν την παράνομη απόλυση του συναδέλφου του Γιάννη Γιαγκίδη από την επιχείρηση που εργαζόταν στην Καβάλα.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η απόλυση έγινε όταν ο συνάδελφος γνωστοποίησε στην εργοδοσία την συνδικαλιστική ιδιότητά του ως πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Καβάλας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με την οποία ζητά την ανάκληση της απόλυσης, αναφέρει:

“Η απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή, η οποία μακραίνει την λίστα των απολύσεων πρωτοπόρων συνδικαλιστών και εργαζομένων, πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλους.
Και αυτή η απόλυση δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι ο στόχος των εργοδοτών και των Κυβερνήσεών τους, όταν ετοιμάζονται να περάσουν άλλο ένα νομοσχέδιο που βάζει επιπλέον εμπόδια στην συλλογική οργάνωση των εργαζομένων, στην λειτουργία των σωματείων.
Η εργοδοσία θέλει να ξεμπερδεύει με την όποια προστασία είχαν οι συνδικαλιστές και αυτό έχει στόχο εκείνους τους συνδικαλιστές που δεν τους έχουν του χεριού τους.
Έχουν στόχο εκείνους τους συνδικαλιστές και εκείνα τα σωματεία, που δεν θα επιτρέψουν την εργοδοσία να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, που καθημερινά παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις