ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

 

Η συνταξιοδότηση των ελεφάντων.

Μπορεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής να μην έχει πιάσει τα 70 ωστόσο μετά τα 10ακίνητα νοικιασμένα σε πρόσφυγες καίγεται, και ο Αλέξης Τσίπρας δε θα ήθελε να τον δει να επιστρέφει στα εθνικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα για την ακρίβεια στην αργκό που χρησιμοποιεί το μεταξύ των Γάλλων Σοσιαλιστών τα παραδοσιακά στελέχη που είχαν μια κάποια ηλικία είχαν μία ιδιαίτερη ονομασία ήταν οι ελέφαντες. Επί της ουσίας με όρους ΠΑΣΟΚικής ορολογίας που τόσο έχει σημαδέψει το πολιτικό ρεπορτάζ γενικά οι ελέφαντες των Γάλλων σοσιαλιστών ήταν αυτό που έλεγαν διάφοροι στην Χαριλάου Τρικούπη παλιά φρουρά, ή ιδρυτικά στελέχη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει συγκεκριμένη ορολογία για την παλιά φρουρά. Ωστόσο παρότι η Κουμουνδούρου το 2008 προέβη στη μεγαλύτερη βουτιά στην κομματική επετηρίδα που είχε συμβεί ποτέ στα ελληνικά πολιτικά χρονικά με την εκλογή Τσίπρα στην ηγεσία του τότε ΣΥΝ,  έκτοτε δεν άλλαξαν και πολλά. Αντιθέτως υπάρχουν πολλοί ελέφαντες, και φιλοδοξούν να συνεχίσουν να έχουν λόγο και ρόλο στις εξελίξεις. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται πολύ σοβαρά να τους στείλει στη σύνταξη για δύο λόγους.

Πρώτον επειδή αρκετοί εξ αυτών είτε κρατούν αποστάσεις από την πολιτική του, είτε του προσθέτουν πονοκεφάλους με συνεχείς διαφοροποιήσεις και ανακίνηση ευαίσθητων εσωκομματικών θεμάτων.

Δεύτερον διότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλει να πάει στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, με μία νέα ομάδα στην πρώτη γραμμή, που δε θα παραπέμπει στον Συνασπισμό του 3%, όπως λέει στη στήλη καθημερινός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα.

Βεβαίως η συνταξιοδότηση των ελεφάντων δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού σχεδόν κανείς εξ αυτών δεν σκοπεύει να ρίξει τίτλους τέλους στην πολιτική του διαδρομή αυτοβούλως. Εξάλλου όσο κι αν οι 70άρηδες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μπαρουτοκαπνισμένοι, δεν έχουν πολλά χρόνια στη Βουλή, αφού πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κόμμα εξουσίας δεν μπορούσαν να εκλεγούν, με εξαίρεση τον Γιάννη Δραγασάκη. Όπως και να έχει, το επόμενο διάστημα ο τέως πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις,  που θα ασκούν πίεση στους ελέφαντες, να δώσουν τη θέση τους στη νεότερη γενιά. Στο στόχαστρο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Δραγασάκης, που ούτως ή άλλως δεν μετέχει πλέον στην ηγετική ομάδα. Άνω των70 ετών είναι και ο Γιάννης Μπαλάφας, και αρκετοί στην Κουμουνδούρου θα έβλεπαν την αποστρατεία του, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Μπορεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής να μην έχει πιάσει τα 70, ωστόσο μετά τα ακίνητα νοικιασμένα σε πρόσφυγες καίγεται, και ο Αλέξης Τσίπρας δε θα ήθελε να τον δει να επιστρέφει στα εθνικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Μισή στήριξη Βούτση στον Παπαδημούλη για τα ακίνητα: «Ολοι ...Με τον ρώσο πρέσβη συναντήθηκε ο Δραγασάκης - Ενόψει της επίσκεψης ...

Πέραν αυτών ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ότι μεταξύ τους εκκρεμεί μία αντίστοιχου περιεχομένου δύσκολη συζήτηση, αφού ο πρώην υπουργός Επικρατείας είναι 80άρης, αλλά χωρίς καμία διάθεση να κάνει στην άκρη. Αυτό βεβαίως μπορεί να μην αποτελεί εμπόδιο, αφού για τον Αλέξη Τσίπρα δε θα είναι η πρώτη πατροκτονία.

FAZ: Μπλεγμένος σε σκάνδαλο ο πολιτικός «πατέρας» του Τσίπρα ...

 

Στην τρίτη «καίγεται»

Το ότι το κλίμα στην Κουμουνδούρου για τον Νίκο Παππά είναι βαρύ, προφανώς δεν συνιστά κάποια αποκάλυψη. Από τη μια τα ηχητικά Μιωνή, από την άλλη οι καταγγελίες Καλογρίτσα και με φόντο το γεγονός ότι το μιντιακό σκηνικό για τον Σ Υ PI ΖΑ, έγινε χειρότερο από τότε που άρχισε να… ασχολείται με τα MME, έχουν σφίξει τον κλοιό σε βάρος του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού Επικρατείας. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει να ακούει και εισηγήσεις για «ξήλωμα» του, από τον τομέα Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-έστω κι αν βρισκόμαστε, προς το παρόν, πολύ μακριά από αυτό το σημείο. Και μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει τους -τέσσερις ως τώρα- συνομιλητές του να επιχειρηματολογήσουν υπέρ του «ξηλώματος» Παππά, κάτι δείχνει. Οι πάντα υποψιασμένοι αναγνώστες του «Αγκιστριού», λοιπόν, δε θα πρέπει να εκπλαγούν αν στην τρίτη αποκάλυψη για τον πρώην υπουργό, αποφασιστεί να… κατέβει από το τρένο του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου Τσίπρα.

Η απάντηση του Νίκου Παππά στους ισχυρισμούς Μιωνή - ΤΑ ΝΕΑ

Δεν είναι μόνος...

Ο ίδιος έχει κατορθώσει να μείνει στο απυρόβλητο, όμως στην Κουμουνδούρου δεν υπάρχουν πολλοί λωτοφάγοι: ο λόγος για τον γηραιό Αλέκο Φλαμπουράρη, που έχει μείνει εκτός της «σκανδαλολογίας», τόσο για την υπόθεση Μιωνή, όσο και για τις καταγγελίες Καλογρίτσα. Ειδικά για όσα κατήγγειλε ο άρχοντας των βοσκοτοπιών της Ιθάκης, η συζήτηση στην Κουμουνδούρου έχει «απλωθεί» και έχει φτάσει ως τον άλλοτε υπουργό Επικρατείας και πολιτικό «μέντορα» του Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό για όλους, ότι την ώρα που ο Παππάς είχε την «καυτή πατάτα» των μίντια ως επίσημη κυβερνητική ευθύνη – και κατάφερε να τη μετατρέψει σε «κάρβουνο»…- ο Φλαμπουράρης είχε παρασκηνιακό μεν, πρωταγωνιστικό δε ρόλο, στη διαμόρφωση συμμαχιών και επιχειρηματικομιντιακών«αρραβώνων». Σε αρκετά μιντιακά «μαγαζιά» που στήριζαν τυφλά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, είχε ακουστεί πολλές φορές η φράση, «πάρε τον Αλέκο να μας βρει διαφήμιση», ενώ ο Φλαμπουράρης ήταν κάτι παραπάνω από ενήμερος για όλες τις αποτυχημένες προσπάθειες δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ Channel». Στα μάτια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ -αλλά και όλων των στελεχών που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των «τσιπρικών»- ο επονομαζόμενος και «παππούς» δεν είναι εκτός κάδρου και ο Παππάς δεν είναι ο μόνος…αποδιοπομπαίος τράγος. Απλώς, είναι ο μόνος που δεν είναι στο απυρόβλητο.

πηγή:Εφημερίδα ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

photo:edessanews

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις