Συγχαρητήρια αξίζουν στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εχθές σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφερόμενος στους έμπορους που αναφέρουν ότι η δουλειά δεν πάει καλά λόγω του δίμηνου λουκέτου, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για κωδική ονομασία ανάμεσα σε εμπόρους που σημαίνει ότι «η δουλειά πήγε καλά». «Είναι κάπως σαν μέσα στο γονίδιο του εμπόρου, όταν σε ρωτάνε “πώς πας;” να λες πάντα ότι “δεν πάω και πάρα πολύ καλά”. Εγώ δεν ξέρω κανέναν έμπορο να λέει ποτέ πάω φανταστικά. Άρα αυτά που ακούσατε προηγουμένως για όσους ξέρουμε από το εμπόριο είναι η κωδική ονομασία ότι “η δουλειά πήγε καλά”.

 

Αν νομίζει ο υπουργός και ο πρωθυπουργός της χώρας,  πως έβαλαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας 250.000 μικρές επιχειρήσεις,  δίνοντας τους 800€, και με αυτόν τον τρόπο «οι δουλειές πάνε καλά» μάλλον σφάλουν!

 

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν δάνεια, ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ρυθμίσεις οφειλών που σε καμιά περίπτωση δεν θα καλυφθούν από την ελεημοσύνη των 800€. Κανένας μικροεπιχειρηματίας δεν βγαίνει οικονομικά,  και σύμφωνα με μελέτες από τις 250.000 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας, οι 100.000 δεν θα ξαναλειτουργήσουν ποτέ.

Οι εργαζόμενοί τους δε,  από την αναστολή εργασίας τους,  θα πάνε σε μόνιμη ανεργία.

 

Τελικά η έπαρση και αλαζονεία περισσεύει σε αυτή την κυβέρνηση,  και καθόλου δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί χιλιάδες Έλληνες,  με το παρατεταμένο Lock down που επέβαλε,  τη στιγμή που η χώρα μας είχε ελάχιστα ποσοστά θυμάτων.

 

Δείτε στο Video όλα όσα είπε (το σημείο με τους εμπόρους είναι στο 05:10)

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις