Τι υποστηρίζει η νέα διοίκηση μέσω της μηνυτήριας αναφοράς της για τον τρόπο που η παλιά διοίκηση αποσπούσε χρήματα από τον συνεταιρισμό

Μηνύσεις και διαφορές που θα λυθούν μέσα σε δικαστικές αίθουσες συνθέτουν το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί από το περασμένο καλοκαίρι στο Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Πατρών (Εργοστάσιο Γάλακτος «Πρώτο»). Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου thebest.gr κάποιοι συνεταιριστές, εφόσον, όπως υποστηρίζουν, είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά στον συνεταιρισμό σχετικά με τη διαχείριση, κατάφεραν να καταψηφίσουν τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης και «να την ρίξουν».

Στη συνέχεια προέκυψε νέα διοίκηση στην οποία η γενική συνέλευση έδωσε εντολή να ελέγξει τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης γιατί υπήρχαν υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα διοίκηση υποστηρίζει ότι ψάχνοντας βρέθηκαν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η προηγούμενη διοίκηση κατάφερνε να αποσπά χρήματα, να ζημιώνει τον συνεταιρισμό και κατέθεσε μηνύσεις. Από την πλευρά της και η προηγούμενη διοίκηση έκανε το ίδιο, κατέθεσε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και αναμένει κι αυτή να βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να αποδείξει ότι όσα αναφέρει η νέα διοίκηση, δεν ισχύουν.

Τι υποστηρίζει η νέα διοίκηση μέσω της μηνυτήριας αναφοράς της για τον τρόπο που η παλιά διοίκηση αποσπούσε χρήματα από τον συνεταιρισμό

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις μηνυτήριες αναφορές που έχει καταθέσει η νέα διοίκηση, για το περιεχόμενο των οποίων έχει λάβει γνώση το thebest.gr, από το 2000 σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται τα οχήματα του συνεταιρισμού που συνέλεγαν το γάλα από τους συνεταιριστές και αυτός ο ρόλος ανατέθηκε σε επιχειρήσεις που ανήκαν σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης με αμοιβές που ξεπερνούσαν κατά πολύ την τρέχουσα τιμή για μία τέτοια εργασία.

Ο οδηγός των εταιριών αυτών, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, φερόταν και ως απασχολούμενος στον συνεταιρισμό, πληρωνόταν και ασφαλιζόταν με έξοδά του. Επίσης μέσω της μηνυτήριας αναφοράς της, η νέα διοίκηση υποστηρίζει ότι ο συνεταιρισμός ζημιώθηκε οικονομικά και από το γεγονός ότι μία κρέμα, ένα υποπροϊόν που πωλείται ξεχωριστά σε κάποια εταιρεία στην Αθήνα, εδώ και 20 χρόνια πωλείται σε μία συγκεκριμένη επιχείρηση στη μισή τιμή, από την τρέχουσα, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο συνεταιρισμός πολλές χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα υποστηρίζονταο από τη νέα διοίκηση, η ανάθεση της διάθεσης του γάλακτος σε εταιρεία εκτός συνεταιρισμού, με μία σύμβαση η οποία ήταν ζημιογόνα για τον συνεταιρισμό επιβάρυνε την κατάσταση. Η επιχείρηση που ανέλαβε έπαιρνε ποσοστό 13% επί των πωλήσεων ενώ υπήρχε την ίδια εποχή προσφορά, από άλλη εταιρεία με 9%. Αυτό έφερε επιβάρυνση 10.000 ευρώ μηνιαίος, όπως υποστηρίζεται.  Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr σε στάδιο διερεύνησης βρίσκονται και άλλα σοβαρά θέματα ενώ για τα παραπάνω έχουν υποβληθεί μηνύσεις εδώ και ένα μήνα. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης διαγράφθηκαν. Τώρα δε μένει παρά το δικαστήριο να εξετάσει στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσει και να κρίνει αν η προηγούμενη διοίκηση διέπραξε όλα όσα υποστηρίζει η νέα, σε βάρος του συνεταιρισμού. Τελική κρίση δεν υπάρχει, αφού το δικαστήριο είναι εκείνο που τελικά θα αποφασίσει.

Σε επικοινωνία του thebest.gr με τον Αντιπρόεδρο του συνεταιρισμού, Παναγιώτη Λαλιώτη ο ίδιος επιβεβαίωσε τα παραπάνω, ωστόσο περιορίστηκε να αναφέρει πως « μακάρι οι ενδείξεις που υπάρχουν για κακοδιαχείριση να ανατραπούν και να μην ισχύουν όλα αυτά που υποψιαζόμαστε γιατί οι συνέπειες για τον συνεταιρισμό είναι μεγάλες, πολλά εκατομμύρια ζημία που έφεραν τον συνεταιρισμό σε δυσμενή οικονομική θέση. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες, με την αλλαγή της διοίκησης, η εικόνα έχει καλυτερεύσει και εκεί που είχαμε αρνητικό πρόστιμο, τώρα έχουμε θετικό. Ευχόμαστε οι ενδείξεις που έχουμε να μην γίνουν αποδείξεις γιατί οι συνέπειες είναι τεράστιες».

Πηγή: Thebest.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις