Tα λαθραία καπνικά προϊόντα εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών

«Έδεσαν» τις πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αλμωπίας και έκαναν συντονισμένες έρευνες σε δυο σπίτια που χρησιμοποιούσε σε διαφορετικές περιοχές της Πέλλας ένας Έλληνας λαθρέμπορος καπνικών προϊόντων.

Στα δυο κτίρια βρέθηκαν συνολικά 2.650 πακέτα τσιγάρων και 93 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 650 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν μαζί με 125 ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση. Ο δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ τα λαθραία καπνικά προϊόντα εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Pella-tsigara-kapnos

*** Με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του φορτωμένο με λαθραίο καπνό και χασίς πήγαινε στα Μάταλα ένας άνδρας ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς! Κατά την διάρκεια του ελέγχου στο όχημα, βρέθηκαν δυο κιλά και 129 γραμμάρια καπνού χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, αλλά και 4,7 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας» και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Μάνος Τσαγκαράκης
πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις