Ωs αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον Αλέξη Τσίπρα για παζάρεμα του Σκοπιανού με τις συντάξει στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα τον κατηγόρησαν ότι αποφάσισε να κάνει πίσω και να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα οι Ευρωπαίοι, οι Γερμανοί για την ακρίβεια, να μην επιμείνουν στη μνημονιακή απαίτηση τους για νέες περικοπές στις συντάξεις. Οι συντάξεις σώθηκαν αλλά τα Σκόπια κατοχύρωσαν την ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονιας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να ξαναβαδίσει στον δρόμο που άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας. Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει μπει σε ένα μεγάλο παζάρι με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Το διακύβευμα αυτήν τη φορά είναι λένε τα ελληνοτουρκικά,  όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιέζεται ασφυκτικά από το Βερολίνο, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ταγίπ Ερντογάν και να βρουν λύση στα προβλήματα που χωρίζουν τις δύο xώρες. Αυτό αποτελεί κοινό μυστικό, το γνωρίζουν όλοι.

Είδηση ωστόσο συνιστούν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται διατεθειμένος να υποχωρήσει με αντάλλαγμα τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την ακρίβεια να πάρει όσα περισσότερα δισεκατομμύρια γίνεται ως αντάλλαγμα για την καλή του διάθεση στα ελληνοτουρκικά.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης πανηγύρισε διότι όπως ανέφερε, η Ελλάδα θα πάρει από το Ταμείο Ανάκαμψης ένα δυσανάλογα μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της.

Δεν μένει παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤO ΠΑΡΟΝ

photo:tanea.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις