Την αντίδραση του ΠΑΜΕ προκάλεσε η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και, ειδικότερα, οι αιχμές για συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας χαρακτηρίζει «εμετική» την ανακοίνωση του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου, κάνοντας λόγο για «μαντρόσκυλα εργοδοτών και κυβερνήσεων που σκυλιάζουν» απέναντι στην αγωνιστικότητα του ΠΑΜΕ. Παράλληλα, όμως, «τα βάζει» και με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η απάντησή του στο Εργατικό Κέντρο «βγάζει τη βρωμίτσα τύπου …Πολάκη ενάντια στο ΠΑΜΕ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Όσο η εργοδοσία και η κυβέρνηση θα εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματά μας, πάντα με πρόσχημα κάποιο «έκτακτο» γεγονός στο οποίο «όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη», τόσο και τα φερέφωνά τους μέσα στο εργατικό συνδικαλισιτκό κίνημα θα είναι πιο απροκάλυπτη 5η φάλαγγά τους. Σε μια ανακοίνωση του Προεδρείου του ΕΚΒ υποτίθεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά ξέρασαν όλη τη χολή τους απέναντι στο ΠΑΜΕ! Καθώς και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται προς το ΕΚΒ, βγάζει τη βρωμίτσα τύπου …Πολάκη ενάντια στο ΠΑΜΕ!
Ο λόγος είναι απλός και στο στόχαστρο είστε εσείς. Μπροστά σας έχετε να επιλέξετε δύο δρόμους. Το δρόμο της αποδοχής της σφαγής σας στο όνομα των «επενδύσεων» και της διασφάλισης των «μαξιλαριών» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως έγινε και λίγα χρόνια πριν σε άλλη μια κρίση. Ή το δρόμο της αντεπίθεσης, της διεκδίκησης των αναγκών μας, που εκφράστηκε και στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που έκαναν το γύρο του κόσμου με το σύνθημα ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!
Το ΠΑΜΕ σας λέει: Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, οργανώνουμε την απάντηση μας, απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που ήρθαν για να μείνουν και σε ότι νέο προετοιμάζουν. Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.
Προφανώς, τα μαντρόσκυλα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων σκυλιάζουν απέναντι σε αυτό. Αφήστε τους στην άκρη! Εκείνοι με λίγο ξύδι και δέκα αργύρια θα τη βολέψουν…

Απάντηση Εργατικού Κέντρου
Στην αντεπίθεση πέρασε η διοίκηση του Ε.Κ.Β. και σε ανακοίνωση-απάντηση επισημαίνει τα εξής:

Το ΠΑΜΕ άδραξε την ευκαιρία, και, σπάζοντας τά –ισχύοντα για όλους τους άλλους απλούς Έλληνες– υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό, έδωσε και φέτος την ξεχωριστή αγωνιστική του παράσταση, τιμώντας, λέει, την Εργατική Πρωτομαγιά!
Πύρινοι λόγοι, υψωμένες γροθιές αγωνιστικού όρκου από τα (μασκοφόρα) στελέχη του και στελέχη του κομματικού του εντολέα, μονοπώληση του εργατοπατερικού λόγου, επιθέσεις κατά των… μη ταξικών συνδικάτων κλπ, κλπ! Τα γνωστά και βαρετά, δηλαδή!
Έχουμε βάσιμους λόγους, ωστόσο, να λέμε ξανά ότι το ΠΑΜΕ δεν υπάκουσε σε κανένα αγωνιστικό κέλευσμα και σε καμιά υποχρέωση απότισης φόρου στους ηρωϊκούς νεκρούς. Γιατί, στην πραγματικότητα το ΠΑΜΕ στην εντολή του Ριζοσπάστη υπάκουσε και στη νέτη-σκέτη διαταγή του, για κομματική εκμετάλλευση της υγειονομικής απομόνωσης!
Οποία υποκρισία, αλλά και οποία προσφορά στο μεγάλο Κεφάλαιο! Αφού κατάφερε και πάλι το ΠΑΜΕ να διαβεβαιώσει και την Κυβέρνηση και τους μεγάλους Επιχειρηματικούς Ομίλους, ότι απέναντί τους δεν έχουν, παρά την ισχνή μόνον αυτή αγωνιστική αντίδραση.
Ως εδώ, όμως, το θέατρο. Το ΕΚΒ σήμερα «βγάζει» τις μάσκες του κομματικού συνεταίρου του μεγάλου Κεφαλαίου, με στοιχεία αδιαμφισβήτητα! Και είναι αδιαμφισβήτητα, γιατί δεν τα λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο Ριζοσπάστης!
Ας ανατρέξουν, λοιπόν, οι αδαείς εργαζόμενοι, που διάβαζαν και διαβάζουν τα «πύρινα» πρωτοσέλιδα του καθοδηγητικού Οργάνου του ΠΑΜΕ, τα δήθεν ενάντια στην Κυβέρνηση, στα μεγάλα Επιχειρηματικά συμφέροντα των Τραπεζών και των Ομίλων και τα οπισθόφυλλά του.
Εκεί, τους περιμένει μια έκπληξη: ολοσέλιδη η διαφημιστική «ανταμοιβή», για τις εξαιρετικές, διαχρονικές υπηρεσίες, που τους πρόσφεραν και προσφέρουν τα ταξικά συνεταιράκια! Άλλος λόγος εκεί! Ψυχρός, καφαλαιοκρατικός, κατά τις επιταγές του… ταξικού marketing! Ούτε αγωνιστικές μαγκιές, ούτε πύρινοι λόγοι. Πλήρης και συνεπής υποταγή στην προσοδοφόρα ανάγκη διαφήμισης του μεγαλο-Κεφαλαίου!!
Για τους απίστους, παραθέτουμε εδώ μερικές μόνο ημερομηνίες από τις αντίστοιχες Σαββατο/Κυριακάτικες εκδόσεις του Ριζοσπάστη, που στα οπισθόφυλλά του έρρεε άφθονο διαφημιστικό χρήμα του Κεφαλαίου, προφανώς για την ενίσχυση της… ταξικής πάλης! (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 30-31/12/2017, 23-24/03/2019, 11-12/05/2019, 30/11-01/12/2019, 14-15/12/2019, 29/02-01/03/2020, 12/04/2020). Έχουμε και άλλες… Σιγά-σιγά.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις