Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 1-0 επί του Λεβαδειακού σε φιλική αναμέτρηση, όντας και πάλι ιδιαίτερα προβληματικός στο δημιουργικό κομμάτι – Το γκολ ο Μακέντα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι

Μόνος του στην κορυφή ο Καρλίτος

Για πρώτη φορά την φετινή σεζόν, ο Ντάνι Πογιάτος, χρησιμοποίησε το 4-3-3 πιο ορθολογικά, αφήνοντας στον πάγκο τον Φεντερίκο Μακέντα, δίνοντας φανέλα βασικού στον Καρλίτος. Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Ζαγαρίτης, δεξί ο Σάντσες και ο Βέλεθ με τον Μαυρομμάτη στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Μπουζούκης η τριάδα στα χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Σαβιέρ, δεξί ο Αϊτόρ και… φουνταριστός ο Καρλίτος.

Το απόλυτο τίποτα

Μόνο η διάθεση, η μαχητικότητα, η σωστή νοοτροπία του Κουρμπέλη και η αξιόλογη εμφάνιση του Γιάννη Μπουζούκη που έδινε ρυθμό με τις μεταβιβάσεις του και άνοιγε το παιχνίδι στα άκρα. Αυτά μπορεί να κρατήσει από το πρώτο ημίχρονο του φιλικό με τον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός και… πολλά είναι!

Η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος τα βρήκε σκούρα απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των Βοιωτών, τα έκανε… θάλασσα στο επιθετικό τρίτο για ακόμη ένα σαρανταπεντάλεπτο και δεν κατάφερε να φτιάξει ούτε μία ευκαιρία της προκοπής. Υπήρχαν στιγμές που το Τριφύλλι έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση αλλά πάντα κάτι έλειπε στην τελική πάσα.

Ο Λεβαδειακός ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά και μάλιστα είχε δύο καλές στιγμές, μία με τον Μυτἰδη στην αρχή του ματς και το τετ-α-τετ του Συμελίδη στο 39᾽ που πέρασε άουτ.

Βρήκε το γκολ και… μέχρι εκεί!

Με την έναρξη του δευτέρου ημίχρονου, ο Πογιάτος έριξε στο παιχνίδι τον Βέλεθ αντί του Μαυρομμάτη και τον Μακέντα στην θέση του Σαβιέρ. Ο Ιταλός πήγε στην κορυφή της επίθεσης και στα αριστερά του ο Καρλίτος, παίζοντας σαφώς πιο μέσα παρά στην άκρη. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας και να δυσκολεύεται πάρα πολύ στην δημιουργία.

Ένα ποδοσφαιρικά ανόητο πέναλτι του Τζιόρα πάνω στον Κουρμπέλη, έδωσε την ευκαιρία στον Μακέντα να ανοίξει το σκορ από τα έντεκα βήματα στο 59᾽.

Στο επόμενο μισάωρο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και η είσοδος του Χατζηγιοβάνη του έδωσε πνοή μεσοεπιθετικά. Ο Έλληνας εξτρέμ, έβγαλε τον Καρλίτος απέναντι στον Γκέκα αλλά ο Έλληνας πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ στο 85῾ και γενικά δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του Τριφυλλιού σε κανονική ροή παιχνιδιού.

Το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού έμεινε μέχρι το τέλος, όμως, η εικόνα της ομάδας του Πογιάτος ήταν ξανά προβληματική, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας. Απέναντι σε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, το Τριφύλλι σκόραρε με πέναλτι και έκανε μόλις μία ευκαιρία ακόμα.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισαν οι Κουρμπέλης, Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Ζαγαρίτης(85᾽ Καραγιάννης), Σένκεφελντ, Μαυρομμάτης(46᾽ Βέλεθ), Κουρμπέλης(85᾽ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Μπουζούκης(68᾽ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ(68᾽ Σερπέζης), Σαβιέρ(46᾽ Μακέντα), Καρλίτος.

Λεβαδειακός: Γκέκας, Βήχος, Τσάπρας, Συμελίδης, Κονέ, Μυτίδης, Μεχία, Νίλι, Κάκκο, Καραχάλιος, Λιάγκας.

Έπαιξαν και οι: Θεοχάρης, Τσιώλης, Παναγιώτου, Κάκος, Ευαγγέλοφ, Καραμπάς, Πούλος, Κυριαζής, Γεράκιος

Πηγή:www.gazzetta.gr-protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις