Επιστολή προς τέσσερα Υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας, Τουρισμού, Ανάπτυξης) απέστειλε το Πανελλήνιο Σωματείο εστιατορίων-καφετεριών-τουριστικών επιχειρήσεων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας (ΠΑΝΣΕΚΤΕ).

Η ΠΑΝΣΕΚΤΕ κάνει λόγο για «δεκάδες χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων» και «125.000 απώλειες θέσεων εργασίας», ενώ κοινοποιεί ξανά τις προτάσεις της προς την κυβέρνηση, προκειμένου να μην χειροτερεύσει περαιτέρω η κατάσταση:

Η έκπτωση ενοικίου 40% να συνεχιστεί τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

Η μηδαμινή ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας και η πτώση των τζίρων κατά 70% δημιούργησε δυστοκία και ήδη ακούσια έχουμε περιέλθει σε στάση πληρωμών.

Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ που προσωρινά είναι στο 13%, σε καμία περίπτωση να μην επανέλθουν στο 24%, ως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Δωρεάν χρηματοδότηση – ευέλικτα κρατικά δάνεια, διότι δυστυχώς η περιβόητη οικονομική ενίσχυση δανεισμού με εγγύηση του Δημοσίου απέτυχε παταγωδώς και τα πιστωτικά ιδρύματα μας απορρίπτουν ως ζημιογόνες επιχειρήσεις.

Η στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο μας, μέσω συστήματος «συν-εργασία», γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι διάφοροι περιορισμοί που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις μας, για την πρόσληψη ή την επιδότηση εργασίας, θα πρέπει να εκλείψουν οριστικά για να δυνηθούμε στην διατήρηση των θέσεων εργασίας.

πηγή:xronos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις