Είναι απορίας άξιον πως αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του «πληροφοριοδότη»

Ο άνθρωπος μπορεί να μην ήταν η αρσενική «Μάτα Χάρι» της Τουρκίας, ούτε κανένας «007». Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι μάζευε πληροφορίες για λογαριασμό της Τουρκίας. Άρα, παραδέχτηκε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό ξένης δύναμης.

Μπορεί ο ίδιος να θεωρεί ότι το έκανε για την «πατρίδα» του, την Τουρκία. Αυτό, όμως, δεν τον απαλλάσσει από την κατηγορία της κατασκοπείας.

Εδώ, κατ’ επανάληψη στο παρελθόν είχαν συλληφθεί αλλοδαποί, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες συμμαχικές χώρες, επειδή φωτογράφιζαν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, κατά τη διάρκεια «επίσημων» επιδείξεων, και ένας δεδηλωμένος «πληροφιοριοδότης» του τουρκικού προξενείου, μάλιστα, αφήνεται ελεύθερος;

Να σημειωθεί ότι, επανειλημμένως, ειδικά στη Θράκη, έχει γίνει ουκ ολίγος λόγος περί υπονομευτικών ενεργειών Τούρκων υπαλλήλων, οι οποίοι μόνον στα «διπλωματικά» καθήκοντά τους δεν περιορίζονται.

Σε αντίστοιχες «δραστηριότητες» φαίνεται ότι επιδιδόταν και ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο. Ο Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ, με καταγωγή από τη Θράκη, ο δεύτερος συλληφθείς, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατασκοπείας στη Ρόδο, όπως όλα δείχνουν, είχε ξεφύγει κατά πολύ από τα «τυπικά» καθήκοντά του.

Ως εκ τούτου, δημιουργούνται εύλογες απορίες για την απόφαση που ελήφθη να αφεθεί ελεύθερος ο «πληροφοριοδότης», ο οποίος, μάλιστα, λέγει ότι το ‘κανε για την πατρίδα του, την Τουρκία.

Ε, τελικά, δεν έκανε και τίποτα κακό ο μάγειρας σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ρόδου – Καστελόριζου!

Απλά, ο άνθρωπος συγκέντρωνε για την «πατρίδα του», το πιθανότερο, κάθε λογής αποδεικτικά στοιχεία, από όλες τις ελληνικές κινήσεις, πλοίων, στρατιωτικών μονάδων, οπλισμού, ονόματα και μετακινήσεις αξωματικων, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, είτε εντός του ΝΑΤΟ είτε και στις επαφές της με τους υπόλοιπους συμμάχους.

Ακόμα και σε διεθνή δικαστήρια θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Τουρκία τέτοιου είδους στοιχεία, εάν βέβαια αποφάσιζε να προσφύγει, προκειμένου να καταγγείλει την Ελλάδα για στρατιωτικοποίηση και εξοπλισμό νησιών, κ.ο.κ.

Ως γνωστόν, μόνιμη επωδός της Άγκυρας είναι ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο. Παράνομα. Άσχετα, αν της ίδιας δεν της πέφτει λόγος να μιλάει για κάτι τέτοιο, τη στιγμή που έχει αναπτυγμένη στα παράλια της μια αποβατική στρατιά, και έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο.

Η συγκέντρωση τέτοιου είδους πληροφοριών, ειδικά στην άκρως ευαίσθητη περιοχή του συμπλέγματος του Καστελόριζου, το οποίο πιέζει με τις επιθετικές ενέργειές της η Τουρκία, μόνον αθώα δεν είναι.

Και είναι απορίας άξιον πως αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του «πληροφοριοδότη». Ηταν μια επιπλέον κίνηση «καλής θέλησης» εκ μέρους της Αθήνας προς την Αγκυρα; Ηταν μια ακόμα κίνηση κατευνασμού, μόλις μια ημέρα μετά την άκρως προβληματική απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ; ‘Η, όπως σπευδουν αρκετοί να πουν, ήταν απλώς μια απόφαση του … εισαγγελέα;

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις