Παρελθόν αποτελεί πλέον από το κέντρο του Βόλου το κτίριο της παθολογικής κλινικής Βουβαλούδη καθώς το ακίνητο κατεδαφίστηκε από τους ιδιοκτήτες του προκειμένου να ανεγερθεί νέα πολυκατοικία.

Ταυτισμένη με τον αείμνηστο ιατρό χειρουργό και πολιτικό Δημοσθένη Βουβαλούδη, η κλινική η οποία λειτουργούσε από το 1976 στην οδό Κουταρέλια, μεταξύ Κωνσταντά και Γαζή, λειτούργησε μέχρι τον θάνατο του Δημ. Βουβαλούδη το 2016, προσφέροντας επί 40 έτη σημαντικές υπηρεσίες στον χώρο της ιδιωτικής υγείας.

Στο ισόγειο της οικοδομής, ο αείμνηστος Δημοσθένης Βουβαλούδης, είχε διαμορφώσει και το πολιτικό γραφείο του με πλούσιο ιστορικό υλικό. Το 1974 ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ήταν υποψήφιος βουλευτής το 1989 (δύο φορές), 1990, 1993 και το 1996. Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιουνίου του 1989 και επανεξελέγη τον Νοέμβριο του 1989 και τον Απρίλιο του 1990.

Διαμένοντας σε πολυκατοικία απέναντι από την κλινική, ο αγαπητός ιατρός και πολιτικός, μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ κλινικής, πολιτικού γραφείου και οικίας με δεκάδες φίλους να επισκέπτονται συχνά τον Δημ. Βουβαλούδη και να μοιράζονται πολιτικούς προβληματισμούς, σκέψεις και οράματα.

Με τον συμφοιτητή του, αείμνηστο επίσης Γιάννη Βαρδούλη, λειτούργησαν την κλινική “Τριχόπουλου”, στην οδό Τοπάλη και από το 1976 ίδρυσε και λειτούργησε την κλινική του στην οδό Κουταρέλια.

Ο θάνατος του Δημ. Βουβαλούδη στις 8 Φεβρουαρίου 2016, σηματοδότησε και το τέλος εποχής της κλινικής, η οποία έπαυσε τη λειτουργία της και τελικά προ ημερών άρχισε η κατεδάφιση του κτιρίου.

 

 

 

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις