Με «καταιγίδα μηνύσεων» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου

Σκληρή απάντηση στον δήμαρχο Βόλου, τον οποίο κατηγόρησε πως «ό,τι δε μπορεί να ελέγξει το πολεμά» έδωσε, μέσα από την πρωινή ζώνη του Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ, ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνος. Με αφορμή την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τον δήμαρχο Βόλου την περασμένη Παρασκευή για πλαστά τιμολόγια που του καταγγέλθηκαν.

Ο κ. Παύλος Πάνος εμφανίστηκε να γνωρίζει ποιοι είναι οι πολίτες, που φέρονται να έκαναν τις σχετικές καταγγελίες στον δήμαρχο, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για τον πρώην διευθυντή και πρώην μέλος της διοίκησης. «Ο κάθε άσχετος του πηγαίνει καταγγελίες. Να μάθει πού μιλάει ο δήμαρχος και να κάνει τους τραμπουκισμούς του εκεί που τον παίρνει», δήλωσε ο κ. Πάνος, λέγοντας πως όλες οι καταγγελίες και οι μηνύσεις που έχουν γίνει σε βάρος του Γηροκομείου μπήκαν στο αρχείο, μετά από τους ελέγχους από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και το Ίδρυμα έχει δικαιωθεί.

Στο μεταξύ, όμως, το Γηροκομείο επιβαρύνεται με χιλιάδες ευρώ για να αντιμετωπίζει δικαστικά τις μηνύσεις αυτές, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει τα πολλά χρέη που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις. Παρ’ όλα αυτά, είπε ο κ. Πάνος, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο οικονομικά και εξυπηρετούνται όλες οι οφειλές σε ΙΚΑ, Εφορία, προμηθευτές κλπ.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου προειδοποίησε με «καταιγίδα μηνύσεων» σε βάρος όσων προσπάθησαν να θίξουν τον ίδιο ή το Ίδρυμα. Ήδη, όπως είπε, έχουν υποβληθεί μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση στα δύο πρώην μέλη από τον ίδιο ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες από το Γηροκομείο.

«Ο Δήμος Βόλου δεν έχει βοηθήσει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια το Ίδρυμα. Έχουμε στείλει επιστολές στη ΔΕΥΑΜΒ για να μας διαγράψουν τα χρέη παλαιότερων διοικήσεων, όμως, ποτέ δεν πήραμε απάντηση. Για τις ομάδες και τη μπάλα ο δήμαρχος ξέρει να διαγράφει χρέη, για το Γηροκομείο δεν το κάνει», ανέφερε ο κ. Πάνος και συνέχισε: «Ο δήμαρχος θα έπρεπε να ντρέπεται γι αυτά που λέει. Δεν με τοποθέτησε κανείς. Όταν έκλεινε το Γηροκομείο το 2013, ο τότε Δήμαρχος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και ο Περιφερειάρχης κάλεσαν εμένα και άλλους ανθρώπους να μπούμε μπροστά και να αναλάβουμε και αυτό το καταφέραμε, τόσο στα οικονομικά όσο και στην ποιότητα του Ιδρύματος. Ζουν εδώ 120 ηλικιωμένοι και βρίσκονται στην αναμονή άλλοι 40. Διαχειριστήκαμε σωστά την πανδημία και δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα. Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο Δήμαρχος, είναι να έρθει να δει το Γηροκομείο, αλλά δεν ξέρω αν ξέρει καν πού βρίσκεται».

Όσον αφορά στη χρονική στιγμή που ο δήμαρχος Βόλου επέλεξε να φέρει στη δημοσιότητα αυτές τις καταγγελίες, ο κ. Πάνος απάντησε πως το έκανε «για να κλέψει τη χαρά μας, επειδή δικαιωθήκαμε και όλες οι προηγούμενες καταγγελίες μπήκαν στο αρχείο»

Ωστόσο, «όλοι αυτοί είναι σκαθάρια και όλες οι προσπάθειες που κάνουν, θα πέσουν στο κενό», κατέληξε.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις