Πρωταγωνιστούσε στην παράνομη σύλληψη δικηγόρου επειδή διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση γυναίκας ΑμεΑ από αστυνομικούς.

Ενώ η βασική υπόθεση με όλα τα αποτρόπαια παραλειπόμενα της εκκρεμεί προς κρίσιν στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο (αλλά και ποινικά), απηλλάγη με υπογραφή του Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από εξόφθαλμο πειθαρχικό αδίκημα ο ομοφοβικός bodybuilder και νταής, πρωταγωνιστής του υπόθεσης-σοκ με τον βασανισμό γυναίκας ΑμεΑ, στο Α.Τ Ομόνοιας.

Πρόκειται για τον αστυνομικό που είχε συντελέσει στην παράνομη σύλληψη του δικηγόρου, Γιάννη Απατσίδη (νομικού συμβούλου του Documento) στο Α.Τ Ομόνοιας το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, όταν ο ευαισθητοποιημένος δικηγόρος διαμαρτυρήθηκε για τον βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος γυναίκας με κινητικά αλλά και ψυχικά προβλήματα. Λίγο καιρό αργότερα μάλιστα το Documento δημοσίευσε το συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο της προκλητικής επίδειξη αναλγησίας και καταπάτησης δικαιωμάτων από αστυνομικούς σε βάρος της απροστάτευτης γυναίκας. Αστυνομικοί του ΑΤ Ομόνοιας εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο που, δυστυχώς γι’ αυτούς, είχε τραβηχτεί από την κάμερα του τμήματος να σέρνουν τη γυναίκα στον δρόμο και στη συνέχεια να την καταβρέχουν με μανία με τη μάνικα που βρίσκεται στην είσοδο του τμήματος. Oπως φαίνεται στο ίδιο βίντεο, οι «σερίφηδες» του ΑΤ Ομονοίας όχι μόνο δεν πτοήθηκαν όταν η κατάπτυστη συμπεριφορά τους ενεργοποίησε άμεσα τα ανθρώπινα αντανακλαστικά του δικηγόρου αυτόπτη μάρτυρα που παρενέβη, αλλά αντιθέτως επιχείρησαν και να τον τιμωρήσουν συλλαμβάνοντας τον και περνώντας του χειροπέδες παρότι τους επέδειξε τη δικηγορική του ταυτότητα.

Ένας από τους αστυνομικούς που φαίνεται να συνετέλεσε στην παράνομη σύλληψη του δικηγόρου είχε φιλοξενηθεί στο περιοδικό «BS Magazine» ως ο «γοητευτικός και μυώδης» πρωταθλητής στο bodybuilding όπου αναδημοσιεύτηκε μία από τις αναρτήσεις του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook στις οποίες όχι μόνο φωτογραφιζόταν ημίγυμνος χρησιμοποιώντας ως φόντο το περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας, θέλοντας προφανώς να δείξει σε όλους την αστυνομική του ιδιότητα, αλλά προέβαινε και σε ένα άκρως ρατσιστικό παραλήρημα.

«Θα περιορίσω τις ημίγυμνες φωτογραφίες δημοσίως (προφίλ/εξώφυλλο) διότι έχω αρχίσει και προσελκύω πολλά τύπου Jason-Antigoni (προς θεού δεν έχω κάτι με τους ανώμαλους – η ανωμαλία στις μέρες μας θεωρείται φυσιολογική – αλλά δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο ή την απαιτούμενη διάθεση)» σχολίαζε χαρακτηριστικά στην κατάπτυστη αυτή ανάρτησή του στο facebook σε μια απροκάλυπτη ρητορική μίσους, ο εν λόγω αστυνομικός, ο οποίος όμως σύμφωνα με την προκαταρκτική διοικητική εξέταση που έγινε από υπαστυνόμο Α και επικυρώθηκε από τον υποστράτηγο, Πέτρο Τζεφέρη, διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν έπραξε τίποτε… μεμπτόν και άρα «δεν υπέχει πειθαρχική ευθύνη και γι αυτό δεν κλήθηκε σε απολογία».

Την καταγγελία που κρίθηκε «αβάσιμη» είχε κάνει σε βάρος του εν λόγω …οργάνου της τάξεως ο Γιάννης Απατσίδης και είχε πολλά σκέλη, όπως το θέμα της ρατσιστικής ανάρτησης αλλά και τον χαρακτηρισμό που είχε δώσει ο εν λόγω αστυνομικός για την σύλληψη του δικηγόρου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση από το Documento το βίντεο της ντροπής με τον βασανισμό της ανυπεράσπιστης γυναίκας. Είχε πει λοιπόν τότε για την παράνομη σύλληψη του δικηγόρου, Γιάννη Απατσίδη, ότι ήταν «σχεδόν ρομαντική».

Το θέμα λοιπόν αν και συνδέεται με την πειθαρχική έρευνα που ήδη διενεργείται για όλα τα σκέλη της υπόθεσης με την κακοποίηση της γυναίκας στην είσοδο του ΑΤ Ομονοίας και για όλους τους συμμετέχοντες αστυνομικούς, θεωρήθηκε σωστό να κριθεί ξεχωριστά και η απαλλαγή (πρόκριμα για την βασική πειθαρχική που είναι σε εξέλιξη;) έγινε και με ένα σκεπτικό που δεν συνάδει ούτε με τα πραγματικά περιστατικά αλλά ούτε και με την λογική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπαστυνόμος Α που την εισηγήθηκε (κι έγινε εν συνόλω δεκτή) δέχεται ως αληθές ότι αναφέρει στην έγγραφη αναφορά του ο εν λόγω αστυνομικός,όπως για παράδειγμα ότι… δεν έχει αναρτήσει ποτέ στο διαδίκτυο φωτογραφίες ή σχόλια με ρατσιστικό περιεχόμενο,καθώς και ότι ο χαρακτηρισμός «σχεδόν ρομαντική» για την σύλληψη του δικηγόρου, ήταν εν είδει… απάντησης στην καταγγελία του Γιάννη Απατσίδη ότι υπέστη σωματικές βλάβες κατά την χειροπέδηση του όταν παρανόμως συνελήφθη επειδή διαμαρτυρήθηκε για τα αίσχη των αστυνομικών σε βάρος μιας αδύναμης πολίτη. Μάλιστα στην κατακλείδα του ασύλληπτου αυτού σκεπτικού ο υπαστυνόμος Α, επιχειρεί να συνδέσει την δήθεν αβάσιμη καταγγελία του δικηγόρου με… προηγούμενα που είχε με τον αστυνομικό, λόγω του συμβάντος στο ΑΤ Ομόνοιας.

Απ΄την πλευρά του ο θιγόμενος δικηγόρος, Γιάννης Απατσίδης, διατυπώνει μια σειρά από εύλογα ερωτήματα για το πώς εκδόθηκε το επίμαχο απαλλακτικό πόρισμα το οποίο χαρακτηρίζει «επιεικώς απαράδεκτο, συνειδητά άδικο και διαστροφικό της αλήθειας». Όπως επισημαίνει «αποφαίνεται για ερευνώμενα πειθαρχικά αδικήματα του αστυνομικού που είναι απολύτως συναφή με την δικογραφία που είναι υπό κρίση (π.χ. δημόσια δήλωση-συνέντευξή του σε πανελλήνιο τηλεοπτικό σταθμό, όπου χαρακτηρίζει την παράνομη και αισχρή σύλληψή μου ως “ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ”” αξιολογώντας, μάλιστα, και το ΒΙΝΤΕΟ!!!, πριν το αξιολογήσει η διενεργούσα την πειθαρχική έρευνα” ενώ ” φτάνει και στο σημείο να αμφισβητεί έμμεσα (δεν έχει καν το θάρρος να το αιτιολογήσει) ΕΓΓΡΑΦΟ – ανάρτηση, από την οποία προκύπτουν οι σεξιστικές δηλώσεις και η προβολή του συγκεκριμένου αστυνομικού, ο οποίος μηδέποτε στράφηκε δικαστικά κατά των στελεχών της ιστοσελίδας, όπου φιλοξενούνται οι σεξιστικές δηλώσεις του, και την ίδια στιγμή ΔΕΝ διαβιβάζει τα έγγραφα που εγώ προσκόμισα στον αρμόδιο Εισαγγελέα ως νοθευμένα ή πλαστά, και άλλα τινά, τα οποία υποτιμούν τη νοημοσύνη όποιου αναγνώσει το κατάπτυστο αυτό πόρισμα, το οποίο με παρουσιάζει εν ολίγοις ως “ΕΜΠΑΘΗ” λόγω του “μεταξύ μας επεισοδίου».

πηγή:candiadoc.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις