Σε επίθεση κατά της ΔΕΥΑΜΒ και της δημοτικής Αρχής Βόλου επιδίδεται η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης για χρήση των πηγαίων νερών του Πηλίου στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία υποστηρίζει πως πίσω από το έργο, κρύβεται η πρόθεση της δημοτικής Αρχής να εμφιαλώνει και να πουλά στους Βολιώτες το νερό του Πηλίου.

Η ανακοίνωση είναι η εξής: «Μια ξεδοντιασμένη και απαξιωμένη ΔΕΥΑΜΒ, εξαιτίας της πολιτικής του Δημάρχου κ. Μπέου, ανήγγειλε ότι «ο Βόλος θα υδρεύεται με πηγαίο νερό το 2030». Αυτό μέσα από μια διαχειριστική μελέτη που εκπονήθηκε. Μια ΔΕΥΑΜΒ η οποία, εξαιτίας του κ. Μπέου, «χάρισε» στην ΕΡΓΗΛ μερικά εκατομμύρια από τα χρήματα των Βολιωτών, οι οποίοι μάλιστα πληρώνουν πανάκριβα ένα νερό που δεν πίνεται. Ο  Βόλος είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που οι πολίτες της πίνουν εμφιαλωμένο νερό, με μεγάλη οικονομική τους επιβάρυνση. Επί έξη χρόνια τώρα η Δημοτική Αρχή Μπέου δεν έκανε ούτε ένα βήμα προόδου για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και τώρα εξαγγέλλει ότι πρέπει να περιμένουμε άλλα 10 χρόνια για να μπορούμε να πίνουμε νερό από τη βρύση! Αντί να υιοθετήσει τις προτάσεις για έργο το οποίο θα φέρνει με ειδικές βρύσες μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα πηγαίο νερό (ως προσωρινή λύση), για να μην πίνει ο κόσμος εμφιαλωμένο νερό, προγραμματίζει  να εμφιαλώνει η ίδια το νερό του Πηλίου και να μας το πουλάει!!! Στη βάση της παροιμίας: «βοηθάτε τυφλοί τους ανοιχτομάτες»… Είναι προφανές ότι η υπόσχεση για πηγαίο νερό στις βρύσες έχει ως σκοπό να παραπλανήσει μεγάλο μέρος των πολιτών, ώστε να μείνουν απαθείς στη σχεδιαζόμενη αυθαίρετη αρπαγή και εμπορευματοποίηση του πολύτιμου αυτού κοινωνικού αγαθού. Έχει δε επιδοθεί σε μια συστηματική συκοφάντηση των προθέσεων όσων αντιδρούν στα εργολαβικά σχέδια του  κ. Μπέου. Πολλές φορές λασπολόγησε ακόμα και τους περίοικους της οδού Καραμπατζάκη. Ποιος; Αυτός που, στη διάρκεια της καραντίνας, μετακόμισε οικογενειακώς σε ξενοδοχείο της Πορταριάς και δεν έχει διδαχθεί τίποτα από την έλλειψη ελεύθερων χώρων της πόλης του Βόλου.

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά αυτά που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΥΑΜΒ, ως προϊόν της μελέτης, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα ευχολόγιο χωρίς ουσιαστικές προτάσεις για τη λύση ενός προβλήματος που ταλανίζει πολλά χρόνια τώρα τους πολίτες του Βόλου. Η βασική της φιλοσοφία για εξοικονόμηση νερού είναι οι υδρομαστεύσεις και ο εκσυγχρονισμός κάποιων δικτύων ύδρευσης. Δεν φαίνεται όμως πουθενά ο εμπλουτισμός του δικτύου με νέες πηγές και νέες ποσότητες νερού. Κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν να γίνει εφόσον κατασκευάζονταν μια μεγάλη, ή μερικές μικρότερες λιμνοδεξαμενές νερού, οι οποίες, κάθε χειμώνα, θα συγκέντρωναν την περίσσεια του νερού από βροχές και χιόνια. Πουθενά στη μελέτη δεν προτείνεται τέτοια λύση. Ούτε βέβαια προτείνονται λύσεις όπως αυτές που είχε δώσει ο Μανώλης Γλέζος στην Απείρανθο της Νάξου με αναβαθμίδες μέσα στις κοίτες των χειμάρρων. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη ΔΕΥΑΜΒ. Οι πολίτες του Βόλου βέβαια ας σημειώσουν στο ημερολόγιό τους το 2030 για να θυμηθούν άλλη μια εξαπάτηση της κοινωνίας του Βόλου από τη Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου. Εξάλλου η θητεία της λήγει το 2023 και 9 χρόνια δεν είναι αρκετά για ένα έργο που θα δώσει πηγαίο νερό στο Βόλο. Χρειάζεται άλλα 7, δηλαδή 16 χρόνια συνολικά!»

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις