Πηγές Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε με την ΚΟ του κόμματος από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενος.

Η διαμαρτυρία και η αποχώρηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγκειτο στο γεγονός ότι το προεδρείο έκανε δεκτή την επιστολική ψήφο στην ονομαστική ψηφοφορία για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο κάτι το οποίο το χαρακτήρισε ως αντιθεσμική μεθόδευση.

Παρά τις παραινέσεις του προέδρου της Βουλής, ο κ. Τσίπρας πήγε την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Σε άτυπη ενημέρωσή τους, κύκλοι της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσαν:

«Στην έναρξη των περιοριστικών μέτρων, λόγω κορωνοϊού και συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου, στη διάσκεψη των προέδρων ομόφωνα, ως οφείλαμε ενόψει του υγειονομικού κινδύνου, συμφωνήσαμε στους αυστηρούς περιορισμούς της λειτουργίας του κοινοβουλίου που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του σώματος.

Η συμφωνία προέβλεπε ότι σε αυτό το διάστημα, η Βουλή θα συζητούσε και θα αποφάσιζε μόνο θέματα που αφορούσαν την επιδημία(ΠΝΠ).

Με την εισαγωγή του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου και σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις της διάσκεψης των προέδρων εκφράσαμε τη διαφωνία μας να συζητηθούν σοβαρά νομοσχέδια με περιορισμένη συμμετοχή βουλευτών.

Σε αυτές τις δύο συνεδριάσεις προτείναμε τη λειτουργία της Βουλής σε θερινά τμήματα(Απρίλιο και Μάιο ) διαδικασία συνταγματικά κατοχυρωμένη που δεν αφήνει κενά νομιμοποίησης της λειτουργίας της Βουλής. Η πρόταση μας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία».
Πηγή: iefimerida.gr

Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις