Χωρίς διακριτό ποδηλατόδρομο ασφαλούς διέλευσης αλλά με μία λωρίδα μικτής χρήσης αυτοκινήτων και ποδηλάτων, ολοκληρώθηκε και παραδίδεται σε κυκλοφορία την Δευτέρα το ανασκευασμένο τμήμα της οδού Καραμπατζάκη, δίπλα στον Κραυσίδωνα από Αναπαύσεως έως Λ. Ειρήνης.

Το έργο το οποίο αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ παροδίων, συλλογικοτήτων κ.α. με την Δημοτική Αρχή, τελικά διαμορφώθηκε σε δρόμο ήπιας μικτής κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας τα 30 χλμ και μικτή χρήση από ποδήλατα και οχήματα.

Στο πεζοδρόμιο προς τον Κραυσίδωνα έχουν τοποθετηθεί αρκετά παγκάκια και φυτεύτηκαν δέντρα και θάμνοι, τοποθετήθηκαν φωτιστικά ενώ σε κάθε διασταύρωση, οριοθετήθηκαν διαβάσεις πεζών.

Η παρέμβαση, μετά τις αναθεωρήσεις και τους συμβιβασμούς στον χώρο, αποδίδει έναν δρόμο ήπιας μικτής κυκλοφορίας αν και πλέον η σύγχρονη κυκλοφοριακή πρακτική θέλει χωριστά δίκτυα για ποδήλατο και οχήματα, πόσο μάλλον όταν οι οδοί είναι συνδετήριοι όπως η Καραμπατζάκη η οποία θα συνδέει Περιφερειακό με κόμβο Λαρίσης – Αθηνών.

Επίσης, τόσο στο πεζοδρόμιο προς τον χείμαρρο όσο και στο ακριβώς απέναντι, λόγω των παρτεριών, φωτιστικών, πινακίδων κ.α. καθώς και από τα παγκάκια, δεν δημιουργείται ενιαίος χώρος περιπάτου.

Από την παράδοσή της την προσεχή Δευτέρα σε κυκλοφορία και στη συνέχεια, τα οχήματα από την οδό Αναπαύσεως, θα μπορούν να στρίβουν δεξιά στην Καραμπατζάκη και να την διασχίζουν μέχρι τους φωτεινούς σηματοδότες στη συμβολή της με τη Λ. Ειρήνης (φαρδύ). Εκεί όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να συνεχίσουν ευθεία την Καραμπατζάκη προς Παπαδιαμάντη-Αλαμάνας, να στρίψουν δεξιά προς Ν. Ιωνία στη Λ. Ειρήνης, μπροστά από τα ταξί ή να στρίψουν αριστερά στη γέφυρα του Ξηριά και να κατευθυνθούν προς 2ας Νοεμβρίου (Βόλο).

Επίσης, τα οχήματα που κινούνται στην Ζάχου με κατεύθυνση από Αναλήψεως προς Επτά Πλατανιών, θα μπορούν να στρίβουν (όπως και σήμερα) και δεξιά πάνω στη γέφυρα και στη συνέχεια να στρίβουν αριστερά στην Καραμπατζάκη, όπως γίνεται σήμερα με τις κινήσεις και στην μεγάλη γέφυρα της Λ. Ειρήνης, οι οποίες διατηρούνται.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης στο τρίτο και τελευταίο τμήμα της Καραμπατζάκη, από Αναπαύσεως έως Σινώπης, ο οποίος μετά την ολοκήρωση των εργασιών, θα αντιδρομηθεί με είσοδο οχημάτων από Σινώπης και έξοδο στην Αναπαύσεως. Σήμερα το συγκεκριμένο τμήμα δεν είναι διαμπερές κυκλοφοριακά καθώς και στην Αναπαύσεως και στην Σινώπης, υπάρχουν απαγορευτικά εισόδου.

Όταν παραδοθεί στο σύνολό της προς κυκλοφορία η Καραμπατζάκη, θα γίνουν εργασίες και στο τμήμα της από Σινώπης μέχρι Παρασκευοπούλου, τμήμα το οποίο επίσης θα μονοδρομηθεί αλλά λόγω εύρους, θια διαθέτει διακριτό ποδηλατόδρομο.

Αφού λειτουργήσει ως μονόδρομος η Καραμπατζάκη από τον Περιφερειακό (στο τμήμα Παρασκευοπούλου – Περιφερειακός αναφέρεται ως Μητρ. Ιωακείμ) μέχρι τις γραμμές του ΟΣΕ (Παπαδιαμάντη-Φιλαδελφείας), τότε θα αρχίσουν οι εργασίες στην Ζάχου, η οποία θα μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από 2ας Νοεμβρίου προς Παρασκευοπούλου.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις