Διαστάσεις βεντέτας φαίνεται πως αποκτά η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρώην υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και την ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

Δεν είναι η πρώτη φορά που Παύλος Πολάκης και Σοφία Νικολάου “διασταυρώνουν” τα ξίφη τους δημόσια. Ο κ. Πολάκης έχει ασχοληθεί πολλές φορές με τον τομέα της κας Νικολάου και επανήλθε ακόμα μία φορά για το θέμα της προμήθειας γαντιών για τα αστυνομικά τμήματα για την οποία θεωρεί πως ήταν υπερκοστολογημένη.

Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός ειχε αναφερθεί και σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, όπου κατηγόρησε την κα Νικολάου ότι προμηθεύτηκε γάντια νιτριλίου με 17,5€ το κουτί των 100 γαντιών όταν λίγες μέρες πριν η γενική διεύθυνση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε προμηθευτεί 6000000 γάντια προς 8,85€ το κουτί των 100 τεμαχίων.

Ανέφερε ο κ. Πολάκης: «Η κα Νικολάου έδωσε για την απεντόμωση και τη μυοκτονία των καταστημάτων κράτησης 3 φορές διαδοχικά από 145.000€ σε μια εταιρεία η οποία διοργάνωνε συνέδρια και η οποία άλλαξε το καταστατικό της στο ΓΕΜΗ λίγες μέρες πριν πάρει τη δουλειά. Έδωσε 220.000€ για την απολύμανση των καταστημάτων κράτησης σε εταιρεία που φτιάχτηκε 5 μέρες πριν. Πραγματοποίησε προμήθεια μασκών, 47.000 € από μια εταιρεία που πούλαγε αμορτισέρ. Πραγματοποίησε προμήθεια μασκών από κάποιον κ. Μαρή, ο οποίος έχει κρεοπωλείο. Πραγματοποίησε προμήθεια γαντιών και μασκών, ύψους 228.000€ από μια εταιρεία που πουλούσε έπιπλα κήπου. Όλα αυτά η κ. Νικολάου, η οποία πήγε στην Κω μέσα στο δεκαπενταύγουστο, δέκα μέρες διακοπές, με έξοδα του Έλληνα πολίτη, προκειμένου να «ελέγξει» το εκεί σωφρονιστικό κατάστημα, με δυο υπηρεσιακά οχήματα και τέσσερεις συνοδούς ασφαλείας. Μετά τα σημερινά, κατέληξε ο Π. Πολάκης θα πρέπει η κ. Νικολάου είτε να παραιτηθεί είτε να την αποπεμφθεί. Δυστυχώς, όμως, η πρώτη διδάξας, η κ. Νικολάου έχει βρει αντιγραφείς και στην κυβέρνηση, γιατί από ότι φαίνεται ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Πιερρακάκης ζήλεψαν τις μεθόδους της. Αλλά αυτή είναι η δεξιά, πάντα έτρωγε και πάντα θα τρώει και ας το καταλάβουν όσοι την ψήφισαν. »

Η κα Νικολάου απάντησε μέσω facebook στον κ. Πολάκη και αφού ανέφερε πως «συνεχίζει να παίζει με επιτυχία το ρόλο του «γελωτοποιού» της Αριστεράς και του yes man του αρχηγού του», ανέφερε πως οι κατηγογίες είναι ανυπόστατες και «λάσπη».

Απάντησε για τις προμήθειες εξηγώντας πως η προμήθεα από την γενική διεύθυνση του ΥΠΠΟ έγινε σε διαφορετική χρονική περίοσο και κάλεσε τον κ. Πολάκη να κατονομάσει εταιρείες που θα μπορούσαν να προμηθεύσουν τα γάντια ΑΜΕΣΑ και σε καλύτερη τιμή. Επιπλέον, τον προκάλεσε να πάνε στα δικαστήρια για να αποδειχθεί πως οι κατηγορίες εναντίον της είναι αβάσιμες.

Η φράση η οποία ήταν η αφορμή για την περαιτέρω αντίδραση του πρώην υφυπουργού ήταν η παράφραση μίας φράσης του ίδιου του Παύλου Πολάκη: «Σε έχω Πολάκη. Ολοι σας και μόνη μου…»

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε με σειρά αναρτήσεων, όπου εκτός από την επανάληψη των κατηγοριών του για την προμήθεια των γαντιών, καλεί σε παραίτηση την κα Νικολάου ή σε αποπομπή της, εκτός, όπως αναφέρει, «αν σας έχουν υποχρέωση»

 

Στην τελευταία του όμως ανάρτηση ο κ. Πολάκης, επειδή προφανώ η κα Νικολάου χτύπησε “ευαίσθητο νεύρο” με τη φράση «σας έχω», απάντησε:

«ΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!!!
Μόνο όταν συμβεί για σένα αυτό που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία ,ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ,να τολμήσεις να ανοίξεις το στόμα σου και να πεις «πως με έχεις»
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ;;;
ΥΓ 1 Δεν θα συμβεί ποτέ
ΥΓ2 Ακόμα να παραιτηθεις;;;
ΥΓ3 Στον εισαγγελέα θα πανε όλα ,μετά τη συζήτηση της ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣπου καταθέσαμε ως Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ,για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ (τη διασπάθιση δημοσίου χρηματος δηλαδή) που έχετε κάνει ως κυβέρνηση από το Μαρτη και δώθε!!Θαχεις την τιμητική σου εκεί .Με στοιχεία και αποδείξεις! Αυτά θα πανε στον εισαγγελέα ,αφού μέχρι τώρα δεν έχει φιλοτιμηθεί κανείς να τα ζητήσει μόνος του!!!»

 

Αναμένουμε την απάντηση της κας Νικολάου για να δούμε που θα καταλήξει αυτή η socialmediaκή αντιπαράθεση!

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις