Eνας Πορτογάλος εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του ενώ έδινε μάχη με τις φλόγες στην κεντρική Πορτογαλία, που μαστίζεται από δασικές πυρκαγιές για την κατάσβεση των οποίων έχουν κινητοποιηθεί συνολικά περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πυροσβέστης σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να κατασβήσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ολιβέιρα ντε Φράντες, στην περιφέρεια Βισέου — μια επιχείρηση όπου μετείχαν σήμερα το απόγευμα περισσότεροι από 300 άνδρες. «Είχε απομακρυνθεί λίγο από τους συναδέλφους του» πριν αρχίσουν να τον “θεωρούν αγνοούμενο για μερικές ώρες” και μετά «βρεθεί νεκρός από ασφυξία», είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διοικητής της πυροσβεστικής της Ολιβέιρα ντε Φράντες, Φερνάντο Φαρέκα.
Πέμπτος πυροσβέστης που πεθαίνει στην Πορτογαλία

Είναι ο πέμπτος πυροσβέστης που χάνει τη ζωή του φέτος το καλοκαίρι στην Πορτογαλία. Στις αρχές Αυγούστου, πιλότος πυροσβεστικού αεροσκάφους σκοτώθηκε κατά την συντριβή του αεροπλάνου του στην Ισπανία ενώ μετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης στα βόρεια σύνορα της Πορτογαλίας.

Λόγω των «δύσκολων καιρικών συνθηκών» που χαρακτηρίζονται από θερμοκρασίες που φθάνουν τους 38 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχει θέσει τις δυνάμεις της σε κατάσταση συναγερμού έως αύριο, Τρίτη βράδυ. Η χώρα γνώρισε το 2017 την τραγικότερη χρονιά της όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές, στις οποίες τότε σχεδόν 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/portogalia-pyrosbestis-ehase-ti-zoi-toy-pyrkagia

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις