Οι Τούρκοι επιμένουν στη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» στην υλοποίηση της οποίας πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το Oruc Reis. Το σεισμογραφικό πλοίο που χρησιμοποιείται από το πολεμικό ναυτικό του σουλτάνου για να μπει φραγμός στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια.

Λίγες ημέρες πριν τον απόπλου για Καστελόριζο ο καπετάνιος του πλοίου μίλησε σε τουρκικό κανάλι. Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega, o Τούρκος καπετάνιος παρουσίασε την εικόνα ενός πλοίου που συνεχώς τα πάντα είναι σε συναγερμό με το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας να το προστατεύει συνεχώς απέναντι στα ελληνικά πλοία.

Στην συνέντευξη ο καπετάνιος έκανε και μία αναφορά που φωτογράφιζε τον εμβολισμό του Λήμνος με τον ίδιο πάντως να λέει πως με το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας αισθανόταν ασφάλεια.

Οι Τούρκοι με ενέσεις τόνωσης ηθικού σαν την συνέντευξη στο NTV επιχειρούν να περάσουν το μήνυμα στην Ελλάδα πως είναι αποφασισμένοι για όλα, το ίδιο όμως είναι και η χώρα μας όπως ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι μετά από όσα έπαθε το Κεμάλ Ρέις.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις