Να μην ανοίξει τίποτα ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, εξηγώντας πως δεν αντέχουν τα νοσοκομεία

«Να μην ανοίξει τίποτα διότι δεν αντέχουν τα νοσοκομεία!», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο τοπικό μέσο GRTimes.gr. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε μοριακούς αναλυτές και τα κρούσματα εντοπίζονται από τα «παντελώς αναξιόπιστα» rapid tests, ενώ ταυτόχρονα η ιχνηλάτηση έχει διακοπεί.

Ο κ. Γιαννάκος εξηγεί ότι ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, υπήρξε μία διακοπή η οποία επέτρεψε στα νοσοκομεία να αναπνεύσουν και να υποδεχθούν το δεύτερο κύμα, πράγμα το οποίο δεν ισχύει σήμερα.

«Αν αρθεί το lockdown και έρθει τρίτο κύμα θα καταρρεύσουμε. Να μην ανοίξει τίποτα! Δεν αντέχουν τα νοσοκομεία! Με τόσα κρούσματα θα μαζευτούν 9 άτομα στο ρεβεγιόν; Ποιος θα ελέγξει ότι πρόκειται για δύο οικογένειες; Να επανέλθουμε σε αυστηρό lockdown διότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν. Έχουμε φτάσει στο σημείο να νοσηλεύουμε ολόκληρες οικογένειες», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Δε γίνεται ιχνηλάτηση ούτε τεστ στις στενές επαφές των κρουσμάτων

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ιχνηλάτηση δε γίνεται σωστά στην κοινότητα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο στη Δυτική Μακεδονία υπάρχει ένας μοριακός αναλυτής στην Κοζάνη, ο οποίος εξυπηρετεί την Κοζάνη, την Καστοριά, τα Γρεβενά, τη Φλώρινα, την Ημαθία και την Πέλλα, με αποτέλεσμα να αργούν τα αποτελέσματα και ο κόσμος να στρέφεται στα rapid tests.

«Τα rapid tests δεν είναι καθόλου αξιόπιστα. Συν τοις άλλοις αν βγεις θετικός από rapid test, δε γίνεται ιχνηλάτηση. Παίρνει τηλέφωνο ο κόσμος και λέει ήρθα σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και του λένε ότι αφού δεν έχεις συμπτώματα κάτσε σπίτι, χωρίς να του κάνουν τεστ. Συγγνώμη, ποιος κάθεται σπίτι;» διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

Οι υγειονομικοί επιστρέφουν στη δουλειά την 14η μέρα, ακόμη και με θετικό τεστ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται χίλιοι υγειονομικοί σε αναρρωτική άδεια επειδή νοσούν από Covid.

«Ήταν 2000 άτομα σε αναρρωτικοί, αλλά πλέον είναι χίλια, διότι τους υποχρεώνουν να επιστρέφουν τη 14η μέρα στη δουλειά, ακόμη και αν το τεστ είναι ακόμη θετικό, αρκεί να μην έχουν συμπτώματα τις τελευταίες 3 μέρες», καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Αυτή τη στιγμή στα Νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν σταθερά 25-30 κενά στις ΜΕΘ Covid. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία η κατάσταση είναι έκρυθμη, καθώς αυτές οι λίγες κενές κλίνες ΜΕΘ, αφορούν σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σε χειρουργεία και αλλού, χώροι οι οποίοι δεν πληρούν τις προδιαγραφές και επιπρόσθετα πρέπει κάποια στιγμή να αποδεσμευθούν.

Να σημειωθεί, ότι μετά το θάνατο της 55χρονης νοσηλεύτριας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, οι θάνατοι των υγειονομικών ακουμπούν τους 14, ενώ 12 ακόμη είναι διασωληνωμένοι.

Νεκταρία Ψαράκη

Πηγή: GrTimes-lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις