Στους 26 ανέρχονται οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί που ζήτησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας να προσληφθούν στη Μαγνησία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.
Το υπουργείο Παιδείας είχε αποστείλει πριν μερικές ημέρες σχετικό έγγραφο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με τις οποίες ζητούσε να καταγράψουν τα αιτήματά τους για τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι θα εξυπηρετούν ομάδες σχολείων.
Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Παιδείας, ο ρόλος των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα είναι ανιχνευτικός, ενημερωτικός, υποστηρικτικός και διαμεσολαβητικός, με τη χρήση διαθεματικών και βιωματικών δραστηριοτήτων, την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας, καθώς και την υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών, όπως εργαστήρια, παιχνίδια ρόλων, εξ αποστάσεως εφαρμογές κ.ά.
Η ενίσχυση των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στοχεύει, μεταξύ άλλων, σε ανάπτυξη, εφαρμογή και διάδοση Σχεδίων Δράσης αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών για την ύπαρξη ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος ανοιχτού στην κοινωνία και φιλικού προς τη διαφορετικότητα, αλλά και στη συνεργασία των εμπλεκόμενων ατόμων και ομάδων της σχολικής κοινότητας.
Επίσης στοχεύει στη συμπερίληψη των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων στις προτεινόμενες ενημερωτικές δράσεις και δράσεις προσομοίωσης, στην απόκτηση πολύτιμης γνώσης και εμπειρίας μέσα από την αλληλεπίδραση, τη συνεργασία, την ανταλλαγή και υιοθέτηση αποτελεσματικών πρακτικών που θα προάγουν την ποιότητα των παρεχόμενων υποστηρικτικών υπηρεσιών στον χώρο της εκπαίδευσης, και την περισυλλογή και επαναπροσδιορισμό προσωπικών, οικογενειακών και κοινωνικών προτεραιοτήτων του ατόμου, της ομάδας και της σχολικής κοινότητας.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε σε δήλωσή της πριν λίγες μέρες πως «στελεχώνουμε τα σχολεία μας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και εξασφαλίζουμε ένα υγιές και συναισθηματικά ασφαλές σχολικό περιβάλλον, προκειμένου τα παιδιά μας να αναπτύξουν ελεύθερα τα ταλέντα και τις κλίσεις τους».
Ο επικεφαλής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε πως «δημιουργήθηκαν στη δευτεροβάθμια δεκατρείς ομάδες σχολείων για να υποστηριχθούν από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Συνολικά ζητούμε από το υπουργείο Παιδείας την πρόσληψη δεκατριών ψυχολόγων και δεκατριών κοινωνικών λειτουργών που θα βοηθήσουν τα μέλη της σχολικής κοινότητας να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ζητήματα που δεν είναι απαραίτητο να έχουν πάντα σχέση με τον κορωνοϊό».
Βέβαια ζώντας στη εποχή της πανδημίας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν με τη βοήθεια των ψυχολόγων να αντιμετωπίσουν τις όποιες φοβίες έχουν με το θέμα της πανδημίας.
e-thessalia
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις