Ένας Κονγκολέζος ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν σε ομάδα της Γερμανίας είχε κηρυχθεί νεκρός μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2016, αλλά όπως φαίνεται είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, ο 33χρονος Γιανίκ Καμπά, άρχισε να εργάζεται στην παλιά του δουλειά ως χημικός τεχνικός σε εταιρεία παροχής ενέργειας μετά το ατύχημα. Πώς όμως μπορεί κάποιος να επέστρεψε από τους νεκρούς; Φυσικά και δεν γίνεται, αλλά ο «θάνατος» του Καμπά μπορεί να ήταν μέρος μιας απάτης που αφορά ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Κι όλα αυτά έρχονται στο φως της δημοσιότητας επειδή η πρώην σύζυγός του, η οποία φέρεται να έλαβε την αποζημίωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής του ποδοσφαιριστή διερευνάται για ασφαλιστική απάτη.

Όπως δήλωσε στο περιοδικό People, η γερμανίδα εισαγγελέας Ανέτ Μιλκ, «ο Καμπά επέστρεψε πρόσφατα στη Γερμανία. Δεν τίθεται θέμα για την ταυτότητά του» και πρόσθεσε πως επί του παρόντος «διεξάγεται έρευνα για απάτη από τον εισαγγελέα του Έσσεν κατά την συζύγου του, η οποία αρνείται την κατηγορία».
Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής και η απάτη της γυναίκας του

Σύμφωνα με την Bild, η πρώην σύζυγος του ποδοσφαιριστή κατηγορείται για απάτη αφού φέρεται να πλαστογράφησε έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού θανάτου, προκειμένου να εισπράξει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής. Όπως τονίζει η εισαγγελέας, το ποσό που έλαβε η γυναίκα «είναι 7ψήφιο». Μέχρι στιγμής, ούτε ο ποδοσφαιριστή ούτε η πρώην γυναίκα του κατηγορούνται για έγκλημα και δεν είναι σαφές εάν οι Αρχές πιστεύουν ότι ο Καμπά γνώριζε για το φερόμενο σχέδιο.
Τι δήλωσε στις Αρχές ο Γιανίκ Καμπά

Ο Καμπά ήταν πρώην αμυντικός της Σάλκε στο γερμανικό πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα. Την στιγμή του υποτιθέμενου θανάτου του, έπαιζε για τους VfB Hüls. Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει πως το αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2016, στο οποίο φέρεται να πέθανε, πραγματοποιήθηκε στην γενέτειρά του, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ο ποδοσφαιριστής είπε στους ανακριτές ότι ήταν «με φίλους»εκείνο το βράδυ και πως τον άφησαν κατά την διάρκεια της νύχτας όσο ήταν στο ταξίδι στο Κονγκο τον Ιανουάριο του 2016. Μάλιστα, όπως τόνισε, οι φίλοι του, του «πήραν τα χαρτιά τα λεφτά και το τηλέφωνό του».
Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία: Facebook/SV Vestia Disteln

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις