Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καταθέτοντας πριν λίγο πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για το ν/σ του νέου πτωχευτικό κώδικα στην Βουλή, εξαπέλυσε και την πρώτη του σφοδρή επίθεση, μετά από επτά μήνες απραξίας, κατά της κυβέρνησης, για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και τις συνθήκες τρόμου που έχουν επιβληθεί στην χώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το έπραξε σήμερα: Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε έλλειμα 187,5% για την Ελλάδα κάτι που σημαίνει ότι υπό ιδανικές συνθήκες για πάνω από μισό αιώνα δεν πρόκειται να επιστρέψει σε θετικό έδαφος η οικονομία και σήμερα ανακοινώνει νέα μέτρα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, σε μια κοινωνία που «βράζει» κυριολεκτικά από την φτώχεια και την ανεργία.

Ο Α.Τσίπρας αποφάσισε να κινηθεί, καθώς η λαϊκή πίεση για την «ακινησία» του των επτά μηνών κινδύνευαν να τον αποκαθηλώσουν στην συνείδηση του 32% των ψηφοφόρων των τελευταίων εκλογών.

Πλέον, η κάθε ανακοίνωση νέων μέτρων, θα είναι πιο δύσκολη για την κυβέρνηση. Σήμερα, μετά από 15 μήνες, ο Α.Τσίπρας, ξεκίνησε να κάνει αντιπολίτευση.

Ο πρώην πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε:

«Δεν μου κάνει εντύπωση που σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην είναι εδώ να απέχει από την σημερινή συζήτηση και από την ψήφιση ενός εκτρωματικού νομοσχεδίου για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρησεις.

Για εκατοντάδες χιλιάδες νεόπτωχους της διακυβέρνησής του. Εδώ και 16 μήνες κυβερνά τη χώρα από το control room ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας και φροντίζει να αποφεύγει την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από την πλευρά σας επιχειρήματα.

Φροντίζει πάντα ο αόρατος αρχισυντάκτης ενημέρωσης να αλλάζει ατζέντα εκεί που δεν τον παίρνει και να αναπαράγει oικονομική πραγματικότητα μιας κυβέρνησης που θέλει να πιστώνεται τα θετικά και από την άλλη μιας άχρηστης κοινωνίας που γκρεμίζει ότι καλό παράγει η κυβέρνηση.

Εχει καταντήσει αστείο ότι από το πρωί έως βράδυ ακούμε την ίδια γραμμή ενοχοποίησης πολιτών.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις