Μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα διαρκέσει άσκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στο Ηρώο στην παραλία του Βόλου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή εκπαίδευσης της ΕΟΔ Μαγνησίας Χάρη Παπαμαρκάκης, “Σκοπός της σημερινής άσκησης, είναι να μάθουν τα νέα πληρώματα να εκπαιδευτούν και να μετεκπαιδευτούν τα παλιά”.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, εργάτης γερανού πέφτει από 20μ. ύψος από πληρωτό γερανό και χτυπά στον βραχίονα και έχουμε κατάσταση πολυτραυματία.

Γίνεται προσέγγιση με το σκάφος, ανάσυρση ατόμου σύμφωνα με τον IMRF που είναι μέλος η ΕΟΔ κι όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες πρώτων βοηθειών επιπέδου phtls κι αντιμετώπιση πολυτραυματία. Ο τραυματίας μεταφέρεται με το σκάφος της ΕΟΔ στην στεριά όπου αναλαμβάνει η ομάδα ακτής με εξειδικευμένα φαρμακεία για να τον παραδώσουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο ΕΚΑΒ.

Στην άσκηση συμμετείχαν περίπου 20 άτομα, ενώ ο κ. Παπαμαρκάκης δήλωσε Ικανοποιημένος από την ετοιμότητα. Όπως πρόσθεσε “Θα εξελιχθούν πολλά σενάρια ενώ υπάρχει και περίπτερο για να ενημερωθεί ο κόσμος”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας Κώστας Τράγαλος, πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο και επεσήμανε ότι “στόχος είναι η εκπαίδευση των νέων μελών και η εναρμόνισή  τους με τους παλαιότερους. Η εκπαίδευση μας κάνει καλό. Η εκπαίδευση που γινεται στην στεριά βλέπουμε ότι έχει ανταπόκριση και στη θάλασσα”.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις