Μήνυμα στο Τελ Αβίβ για αποκατάσταση των σχέσεων με την Άγκυρα, ακόμα και οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Τουρκίας – Ισραήλ, στέλνει «συνεργάτης» του Ερντογάν

Μήνυμα στο Τελ Αβίβ για αποκατάσταση των σχέσεων με την Άγκυρα, ακόμα και οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Τουρκίας – Ισραήλ, στέλνει «συνεργάτης» του Ερντογάν, όπως ισχυρίζεται η ισραηλινή ιστοσελίδα, Israel Hayom.

Βέβαια, η χάραξη μιας ισραηλο-τουρκικής ΑΟΖ θα είναι αντίστοιχης αυθαιρεσίας και «γεωγραφικού παραλογισμού» με την ΑΟΖ που συμφώνησε η Άγκυρα με την κυβέρνηση – μαριονέτα της Τρίπολης, στη Λιβύη.

Ειδικότερα, θα ξεκινάει από τα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας, θα διαπερνά την κυπριακή ΑΟΖ, και θα καταλήγει στα παράλια του Ισραήλ.

Ωστόσο, το Ισραήλ και η Κύπρος έχουν υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης των ΑΟΖ τους. Ως εκ τούτου, μάλλον με εξωπραγματικό σενάριο μοιάζει η -κατά τους ισχυρισμούς της ισραηλινής ιστοσελίδας, επιθυμούμενη από την Τουρκία- χάραξη ΑΟΖ Τουρκίας – Ισραήλ.

Μάλιστα, ο ισραηλινός ιστότοπος, σε σχετική ερώτηση που έθεσε σε πολιτικό παράγοντα του Ισραήλ, έλαβε την απάντηση ότι μια τουρκική πρόταση που βαίνει σε βάρος της Κύπρου, δεν αποτελεί καν βάση για συζήτηση. «Η Κύπρος -απάντησε- είναι σύμμαχος του Ισραήλ και τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των χωρών αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Θανάσης Αργυράκης

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις