Ανέτοιμη για μια ακόμη φορά εμφανίζεται η Διοίκηση στον χώρο της Υγείας να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά προκλήσεις και εν προκειμένω την πανδημία.

Στο Νοσοκομείο Βόλου όπου μεταξύ δεκάδων βιογραφικών, η κυβέρνηση των αρίστων επέλεξε και τοποθέτησε Διοικητή τον καλύτερο, τον κ. Γιάννη Ντόκο, με γνωστή προϋπηρεσία στον ίδιο χώρο στην ταραγμένη περίοδο με Ζαχαρόπουλο κ.α., η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα, θίγει και την ιστορία του Ιδρύματος και δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Μαγνησίας για υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Από την έναρξη της πανδημίας, ουδέποτε εξετάστηκαν σχέδια αντιμετώπισης διάφορων σεναρίων όπως το εφιαλτικό που ζει σήμερα η Μαγνησία με μηδενική διαθεσιμότητα σε κλίνες νοσηλείας και ΜΕΘ.

Η παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, στο δυτικό τμήμα της προς το κέντρο του Βόλου, παραμένει εδώ και χρόνια αναξιοποίητη, αν εξαιρέσει κανείς τη λειτουργία εκεί της ψυχιατρικής κλινικής κ.α.

Η τριώροφη πτέρυγα των χιλιάδων τετραγωνικών, οι υπόγειοι χώροι κ.α., ρημάζουν ξεχασμένοι καθώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την επανάχρηση βάσει μελέτης ώστε να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες του Νοσοκομείου Βόλου.

Μηδαμινό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση μεγάλων στεγασμένων χώρων και φτάσαμε σήμερα στο σημείο, στον κοινόχρηστο χώρο της νέας πτέρυγας έξω από τα επείγοντα, σε θέσεις στάθμευσης να τοποθετούνται προκατασκευασμένοι οικίσκοι από δωρεές και σκηνές από τον Στρατό.

Αυτή η τεράστια γύμνια της Διοίκησης, όπως δραματικά αποτυπώνεται καθημερινά στον Βόλο, ίσως αποτελεί μια καλή ευκαιρία να θέσουν οι φορείς της πόλης επί τάπητος την ολική αξιοποίηση της παλιάς πτέρυγας και να τεθεί σε υψηλή προτεραιότητα, όπως αποτελούσε στο παρελθόν η λειτουργία της νέας πτέρυγας του Αχιλλοπούλειου.

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις