Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στέλνει η Ελληνική Δικαιοσύνη δύο Τούρκους με την κατηγορία της απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, σε βάρος Βολιώτη επιχειρηματία.

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, παραπέμπει σε δίκη τους δύο Τούρκους, σε βαθμό κακουργήματος. Οι δύο Τούρκοι, που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν τον Βολιώτη επιχειρηματία, προφασιζόμενοι την αγορά σκραπ αξίας 600.000 ευρώ, βρίσκονται σήμερα στη Σαουδική Αραβία.

Η υπόθεση χρονολογείται από τον Απρίλιο/ Μάιο του 2015 όταν, σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους ήρθε σε επαφή μαζί του, προκειμένου να αγοράσει από αυτόν 2.500 τόνους σκραπ έναντι 700.000 ευρώ περίπου. Ο Βολιώτης επιχειρηματίας έλαβε 100.000 ευρώ, με τον όρο τα υπόλοιπα χρήματα να του δοθούν όταν ο Τούρκος θα παραλάμβανε την ποσότητα του σκραπ.

Το μετάλλευμα φορτώθηκε σε πλοίο υπεράκτιας εταιρίας με έδρα τα νησιά Κουκ, και παρ’ όλο που είχε δοθεί ρητή εντολή στον, επίσης, Τούρκο πλοίαρχο να μην ξεφορτώσει εάν δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα χρήματα, εκείνος κυριολεκτικά πήρε το μετάλλευμα και έγινε… καπνός, καθώς φέρεται να το ξεφόρτωσε σε λιμάνι της Τουρκίας.

Παρά τις προσπάθειες του Βολιώτη επιχειρηματία να πάρει τα χρήματά του, τις επικοινωνίες του με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας στο Λονδίνο και τα συχνά του ταξίδια στην Κωσταντινούπολη, όπου έμενε ο ιδιοκτήτης, τα ευρω είχαν κάνει.. φτερά, καθώς εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος είχε κάνει διακοπή εργασιών της εταιρείας λίγες ημέρες πριν την επίμαχη συμφωνία με τον Βολιώτη. Επίσης, διαπιστώθηκε πως οι διευθύνσεις των δύο Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη δεν αντιστοιχούσαν σε κατοικίες.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις