Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στο Πήλιο, με την εκκίνηση ανάρτησης στο Κτηματολόγιο. Από την πρώτη φάση των δηλώσεων προέκυψε ότι το ελληνικό δημόσιο διεκδικήσει περίπου 9.000 ιδιοκτησίες, εκ των οποίων οι 1.400 χωροθετούνται εντός οικισμών.

Για το μεγάλο αυτό θέμα μίλησε στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ η τοπογράφος – μηχανικός Γραμματή Μπακλατσή, η οποία προειδοποίησε πως όσοι δεν προχωρήσουν έγκαιρα στην υποβολή αντιρρήσεων, το Ελληνικό Δημόσιο θα διεκδικήσει τις εκτάσεις που τώρα καλλιεργούνται.

«Για εμάς που γνωρίζαμε τη σοβαρότητα των δασικών χαρτών δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, ξέραμε ότι πρέπει να υποβληθούν αντιρρήσεις, διότι το ελληνικό Δημόσιο θα διεκδικήσει τις εκτάσεις που καλλιεργούνται, διότι θεωρεί πως ο δασικός χαρακτήρας αλλάζει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς» ανέφερε η κ. Μπακλατσή, σημειώνοντας, ωστόσο, πως οι αντιρρήσεις ακόμη δεν έχουν εξεταστεί. «Το λογικό και το σωστό ήταν πρώτα να γίνει Δασολόγιο και στη συνέχεια Κτηματολόγιο. Δύο εργασίες γίνονται παράλληλα και προτρέχει το Κτηματολόγιο έναντι του Δασολογίου. Το Κτηματολόγιο προς το παρόν, εμφανίζει τα πάντα ως διεκδικήσεις του δημοσίου» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στις διεκδικούμενες εκτάσεις, η κ. Μπακλατσή ανέφερε πως στην περίπτωση της περιοχής των Δήμων Ζαγοράς – Μουρείου και Ν. Πηλίου, το υποθηκοφυλακείο Μηλεών κάηκε το 1944, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην έχουν τους τίτλους στα χέρια τους.

Η ίδια κάλεσε τους ιδιοκτήτες να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους έγκαιρα, καθώς στη δεύτερη φάση του κτηματολογίου θα ανακοινωθεί το τελικό πόρισμα των επιτροπών αντιρρήσεων, το οποίο δεν αμφισβητείται και επί του οποίου δε θα μπορεί να ασκηθεί προσφυγή.

«Το κυριότερο είναι ότι σχεδόν χωρίς ενημέρωση το Ελληνικό Κτηματολόγιο, καλεί στην πιο σημαντική φάση. Σε αυτούς τους δύο μήνες οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν και για την ορθότητα των στοιχείων των ιδιοκτησιών τους, και κυρίως για την τοποθέτηση του ακινήτου στο χάρτη του Κτηματολογίου, και τις διεκδικήσεις που μπορεί να έχουν τρίτοι και το ελληνικό δημόσιο» ανέφερε.

Να σημειωθεί πως η νέα ανάρτηση δασικού χάρτη, αφορά όλη τη Μαγνησία και αναμένεται να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις