Με τον γνωστό “Κάμελ”, το άτομο που έχει επιτεθεί σε γυναίκες με βενζίνη, απασχολήθηκαν και σήμερα οι Αστυνομικές Αρχές του Βόλου και όπως φαίνεται, όσο δεν βρίσκεται λύση για την τύχη του, το πρόβλημα θα παραμένει.

Σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι, έγιναν καταγγελίες στην Αστυνομία για την εμφάνιση του “Κάμελ” έξω από φαρμακείο του Βόλου καθώς άρχισε να φωνάζει και να ενοχλεί πελάτες, διερχόμενους κ.α.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον Κάμελ και στη συνέχεια τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου τον έθεσαν σε προστατευτική φύλαξη.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 141 / 1991
(ΦΕΚ Α-58/30-4-1991)
Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών.
Άρθρο 118.
Προστατευτική φύλαξη προσώπων
1. Σε προστατευτική φύλαξη τίθενται πρόσωπα τα οποία, λόγω ηλικίας ή ψυχικής ή πνευματικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται, είναι επικίνδυνα στη δημόσια τάξη ή εκθέτουν τον εαυτόν τους σε κίνδυνο.
2. Σε προστατευτική φύλαξη τίθενται, μέχρι την παράδοσή τους στους οικείους τους, ιδίως:
α. Ανήλικοι, που εκούσια ή ακούσια, έχουν εξαφανιστεί.
β. Ψυχοπαθείς.
γ. Μεθυσμένοι.
3. Η προστατευτική φύλαξη δεν θεωρείται σύλληψη υπαγόμενη στις διατάξεις του κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
4. Τα πρόσωπα που τίθενται σε προστατευτική φύλαξη δεν κλείνονται στο κρατητήριο, εκτός αν δεν μπορεί να αποτραπούν με άλλο τρόπο οι κίνδυνοι που προκαλούν στον εαυτό τους ή τους άλλους.
5. Για τη θέση προσώπου σε προστατευτική φύλαξη συντάσσεται έκθεση που υποβάλλεται στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών και γίνεται σχετική εγγραφή στο βιβλίο. Αδικημάτων και Συμβάντων. Στην έκθεση αναγράφονται εκτός των άλλων ο λόγος της προστατευτικής φύλαξης και ο χρόνος έναρξης και λήξης αυτής.

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις