Σοβαρή βλάβη παρουσίασε το online σύστημα καταχωρήσεων αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την περασμένη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των διαδικασιών. Και πριν όμως το σύστημα υπολειτουργούσε κάνοντας πολύ δύσκολη τη διαδικασία με το αρμόδιο υπουργείο να ανακοινώνει μόλις πριν 3 μέρες πως το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, ανακοινώνοντας προσωρινά μέτρα μέχρι να αποκατασταθεί, που αφορά όλες τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας. Έτσι και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων θα δίνονται σε φωτοτυπία.
Συγκεκριμένα:

-Θέση σε κυκλοφορία οχήματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα: Κατόπιν έκδοσης του Πιστοποιητικού Ταξινόμησης Οχημάτων η αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας παραδίδει στον ενδιαφερόμενο φωτοαντίγραφο του αντίτυπου Α του Πιστοποιητικού και θα αναγράφονται o αριθμός των χορηγούμενων πινακίδων κυκλοφορίας, ονοματεπώνυμο και όνομα πατρός ή επωνυμία και Α.Φ.Μ. του προσώπου στο όνομα του οποίου το όχημα πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία, το μεικτό και ωφέλιμο βάρος των φορτηγών.
-Κυκλοφορία οχήματος που έχει ήδη τεθεί σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, κατόπιν μεταβίβασης: Η κυκλοφορία επιτρέπεται με θεωρημένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδειας κυκλοφορίας, επί της οποίας έχει καταχωρηθεί η μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.
-Κυκλοφορία ειδικά φορτηγών δημόσιας χρήσης, φορτηγών ιδιωτικής χρήσης μ.β. άνω των 3,5 τόνων, λεωφορείων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης και Ε.Δ.Χ. που έχουν ήδη τεθεί σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, κατόπιν μεταβίβασης: Ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία καταχώρισης στο βιβλιάριο μεταβολών. Η κυκλοφορία των οχημάτων της κατηγορίας αυτής γίνεται με το βιβλιάριο μεταβολών και επικυρωμένο αντίγραφο της παλαιάς άδειας κυκλοφορίας.
-Χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας: Στις περιπτώσεις απώλειας, κλοπής ή φθοράς της άδειας κυκλοφορίας, θα χορηγείται θεωρημένο από την οικεία υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, έντυπο το οποίο θα εκτυπώνεται από το ιστορικό αρχείο οχημάτων του πληροφοριακού συστήματος των αδειών κυκλοφορίας και στο οποίο θα αναγράφεται η ημερομηνία χορήγησης του εντύπου προκειμένου να καταχωρηθεί στο πληροφοριακό σύστημα αδειών κυκλοφορίας, μετά την επαναφορά του σε κανονική λειτουργία.
-Χορήγηση πινακίδων κυκλοφορίας σε περίπτωση απώλειας, φθοράς ή κλοπής: Στις περιπτώσεις αυτές, θα ακολουθείται η διαδικασία χορήγησης πινακίδων κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος, αναζητώντας τα σχετικά στοιχεία από το ιστορικό αρχείο του πληροφοριακού συστήματος των αδειών κυκλοφορίας.

Για μπάχαλο που θα δημιουργηθεί μετά την παρέλευση του ενός μηνός, όπου αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα, κάνουν λόγο άνθρωποι που ασχολούνται με τις μεταβιβάσεις οχημάτων στον Βόλο, διότι στις ήδη υπάρχουσες άδειες κυκλοφορίας που θα πρέπει να περαστούν στο σύστημα, θα προστεθούν και οι τρέχουσες από μεταβιβάσεις ή από νέα οχήματα.
«Το καλό είναι πως έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και οι ασφαλιστικές εταιρείες και έτσι ο κάτοχος άδειας κυκλοφορίας σε φωτοτυπία θα μπορεί να κυκλοφορεί, αλλά και να ασφαλίσει το όχημά του, κάτι που πριν δεν επιτρεπόταν» αναφέρεται.
Η ταλαιπωρία όμως θα είναι μεγάλη, διότι τα έντυπα, που επέχουν θέση άδειας κυκλοφορίας, ισχύουν για έναν μήνα από τη χορήγησή τους και οι κάτοχοί τους θα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία για την έκδοση του εντύπου άδειας κυκλοφορίας.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις