Η καραντίνα «στέγνωσε» το εμπόριο από ρευστό και γι αυτό είναι απαραίτητη η συνδρομή του κράτους, ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και να επανεκκινήσει η οικονομία. Δεν θα πρέπει να ακολουθείται «τιμωρητική» πολιτική με πρόστιμα, αλλά αντίθετα να δοθούν κίνητρα και στήριξη στους επαγγελματίες.

Τα παραπάνω τόνισαν, μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, με αφορμή τους ελέγχους που διενήργησαν την περασμένη εβδομάδα συνεργείο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο σε επιχείρηση τροφίμων στον Βόλο, όπου το προσωπικό δε φορούσε μάσκα.

 

Λάθος το πρόστιμο

Το πρόστιμο των 150 ευρώ ήταν λάθος, την πρώτη φορά θα έπρεπε να γίνεται σύσταση, δήλωσε ο κ. Αριστ. Μπασδάνης, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή που θα κρίνει το μέλλον τους.

«Οι δύο μήνες που ακολουθούν θα είναι πολύ δύσκολοι τόσο για τα έσοδα του κράτους όσο και για τα έσοδα των επιχειρήσεων. Δεν υπάρχουν τζίροι, ο τουρισμός θα είναι μειωμένος, θα αργήσει να έρθει και θα αρχίσει να κινείται από τον Αύγουστο. Ο Ιούλιος είναι χαμένος από την πλευρά των πτήσεων. Βλέπουμε ότι ακόμη και πολυεθνικές καταρρέουν, γι αυτό βασικό είναι να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους.  Το κράτος πρέπει να είναι δίπλα στον επιχειρηματία με όλους τους τρόπους. Υπάρχει μία κόπωση και απογοήτευση στις μικρές επιχειρήσεις μετά από όλο αυτό το διάστημα, να είμαστε δίπολα κι όχι να τις τιμωρούμε» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά

Στο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΒ, Αποστόλης Οντόπουλος, τονίζοντας πως το διάστημα που το εμπόριο παρέμεινε κλειστό ήταν πολύ μεγάλο και δημιούργησε πολλά προβλήματα, όπως και πολλές αδικίες, λόγω των διαφόρων ΚΑΔ που επέτρεψαν σε μεγάλα καταστήματα να λειτουργούν κανονικά.

«Περιμένουμε τη 2η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής για να μπορέσουμε να ενισχυθούμε, αφού με το ΤΕΠΙΧ τα πράγματα ήταν αρκετά περίεργα και δε μπόρεσαν πολλοί επαγγελματίες και έμποροι να ενταχθούν, εξαιτίας των πολλών προϋποθέσεων που τίθονταν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις